Moussaka de mouton

1 kg de carne de oaie se pune la cuptor sa se rumeneasca si apoi se toaca: 6 vinete se taie in jumatati pe lungime si li se inteapa pulpa, nu se curat

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 1 kg carne de oaie
  • 9 vinete
  • 125 g ciuperci albe
  • 75 g de ceapa
  • 100 ml sos espagnole
  • o lingura de patrunjel tocat
  • un catel de usturoi
  • 3 oua

Mod de preparare

1 kg de carne de oaie se pune la cuptor sa se rumeneasca si apoi se toaca: 6 vinete se taie in jumatati pe lungime si li se inteapa pulpa, nu se curata de coaja. Se prajesc in ulei. Se scoate carnea vinetelor si se pastreaza coaja; 125 g ciuperci albe se prepara sote in unt 75 g de ceapa asemenea 100 ml de sos espagnole* (se gaseste la capitolul sosuri); 3 vinete se taie in rondele si se prajesc in ulei

Se amesteca carnea tocata cu vinetele prajite (cele 6) cu ceapa si ciupercile calite in unt, o lingura de patrunjel tocat, un catel de usturoi taiat, sosul spaniol, si doua-trei oua.

Montajul musacalei: Se tapiseaza interiorul si peretii unei forme de sarlota sau ale unei tavi dreptunghiulare cu cojile de vinata (partea neagra, coaja exterioara in afara). Se pune un strat de umplutura, un strat de vinete prajite si se alterneaza astfel. Se taseaza bine. Se acopera partea superioara cu coji de vinete si cu o hartie pergament unsa cu unt.

Se coace la cuptor, la bain marie timp de 1 ora. Se scoate de la cuptor, se lasa sa se odihneasca cateva minute, si se scoate pe un platou din forma pentru a se servi. Daca se prepara in tava dreptunghilara se poate servi din tava.


Se serveste cu vin alb demisec

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Desert tort profiterol cu ciocolata si portocale
Bucataras.RO

Desert tort profiterol cu ciocolata si portocale

Tortul de ziua mea! Un tort elegant, frumos, gustos si foarte laudat...aromele spun totul!!!

Desert tort profiterol cu ciocolata si portocale
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce