Mincare chinezeasca

Taiteii de orez se fierb in apa fierbinte (dar atentie ca se fierb repede) pina sunt moi apoi se strecoara si se aseaza de-o parte. Se incalzeste va

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 4 - 6 portii
  • 3-4 jumatati de piept de pui (fara piele sau os)
  • taiate in felioare subtiri cam de 3-4 cm lungi si 2 cm late ca sa se patrunda rapid)
  • 1 legatura ceapa verde (daca nu aveti ceapa verde
  • se poate folosi si ceapa uscata taiata pestisori mai mari)
  • 1 morcov taiat in felii subtiri oblic (feliile vor iesi ovale)
  • 1 bucata de tulpina de telina (20 cm lung si 3 late) e ok daca are ceva frunze
  • ceva broccoli sau conopida taiata bucati potrivite
  • pastai foarte tinere de mazare (inainte de a se forma boabele in ele)
  • ulei de alune sau ulei din seminte de susan
  • soy sauce
  • rice noodles (taitei foarte subtiri facuti din orez) fierti (aprox 120 gr uscati)
  • 1-2 oua
  • (nu se pune cartofi
  • patrunjel radacina
  • pastirnac
  • etc.. si nici intr-un caz boia pentru ca atunci va defeni gulas
  • boiaua fiind caracteristica mincarurilor unguresti
  • mexicane
  • etc.)

Mod de preparare

Taiteii de orez se fierb in apa fierbinte (dar atentie ca se fierb repede) pina sunt moi apoi se strecoara si se aseaza de-o parte.

Se incalzeste vasul (de preferat o tigaie adinca, cu teflon) si cind este incins, se adauga uleiul, se incinge si apoi se adauga carnea de pui taiata felii si se rumeneste pe ambele parti (2-3 minute). Se adauga morcovul, ceapa, telina, conopida, si se calesc inca 1-2 minut adaugindu-se la acest punct "soy sauce" si totul se mai amesteca si se mai gateste putin pina toate sunt patrunse dar nu facute mamaliga. Vegetalele trebuie sa fie inca crocante. Iute se adauga taiteii in tigaie si peste toate acestea se sparge 1-2 oua (depinde de cita cantitate v-a iesit) care de fapt leaga toate. Totul se amesteca rapid. Se ia de pe foc si se serveste. Se pune la masa soy sauce pentru cei care doresc sa-si mai adauge.

VARIATIE: Daca vreti, in alta zi puteti sa omiteti taiteii si sa fierbeti separat orez cu apa (1 parte orez si 2 parti apa), intr-un vas cu teflon, fara sa invirtiti in el pina este gata. Cind toata apa s-a absorbit (dar sa nu fie uscat de tot), cu furculita il afinati putin si il serviti ca si garnitura la vegetalele pregatite chinezeste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Bait pentru carne de vanat
1
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
2
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
3
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
4
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Supa crema de morcovi
5
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia