Miel umplut

Se alege orezul, se spala in mai multe ape, apoi, dupa ce s-a scurs bine, se fierbe in doi litri de apa clocotita, in care s-a dizolvat o jumatate de

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • O pulpa de miel de 1-1
  • 5 kg
  • maruntaie de miel
  • o cana de orez
  • 4 linguri de unt
  • o lingura de faina
  • o legatura de ceapa verde
  • o legatura de marar
  • 2 legaturi de patrunjel
  • sare
  • piper
  • cimbru

Mod de preparare

Se alege orezul, se spala in mai multe ape, apoi, dupa ce s-a scurs bine, se fierbe in doi litri de apa clocotita, in care s-a dizolvat o jumatate de lingura de sare. Ceapa si maruntaiele, tocate marunt, se rumenesc putin in doua linguri de unt incins, apoi se toarna peste orez, se amesteca bine si se mai lasa un sfert de ora sa fiarba, Ia foc mic. Apoi se scot si se omogenizeaza cu mararul si cu o jumatate din cantitatea de patrunjel, tocate marunt, adaugand sare, piper si o lingura de unt. Intre timp, pulpa, curatata si spalata bine, se cresteaza adanc pe lungime, gaura sa se ajunga pe partea cealalta. Se umple cu compozitia, apoi se cos marginile taieturii si pulpa se da la cuptor, intr-o tava unsa in prealabil cu restul de unt. Faina se dizolva in putina apa calduta, apoi se amesteca bine cu vinul, se potriveste cu sare si piper, iar sosul obtinut se toarna peste pulpa de miel. Se lasa pana cand se patrunde bine carnea, intorcand-o din cand in cand si completand sosul cu cate putina apa calduta, daca scade prea mult.
Alte mancaruri recomandate

Tocanita de pui

Dovlecei umpluti

Ciulama de ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
1
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
2
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
3
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
4
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
5
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia