Se iau cartofii taiati tip chips si se tin in apa timp de 1 h. Se scot pe un servet si se usuca bine. Luam cepele si le taiem rondele fine. Se ia o ti
Se iau cartofii taiati tip chips si se tin in apa timp de 1 h. Se scot pe un servet si se usuca bine.
Luam cepele si le taiem rondele fine.
Se ia o tigaie si se unge cu ulei de masline. Se lasa la incins uleiul si se adauga ceapa impreuna cu 4 crengute de cimbru. Lasam sa se caleasca amestecand periodic timp de 10 minute pentru a nu se prinde ceapa de fundul tigaii.
In continuare dam drumul la cuptor si il lasam sa se incinga la 200 grade. Asezoneaza cartofii cu sare si piper.
Aseaza intr-o tava 1/4 din rondelele de cartofi apoi pune 3 crengute de cimbru si 1/3 din cantitatea de inele de ceapa. Continua cu straturile si ai grija ca la final ultimul strat sa fie cel cu cartofi peste care trebuie sa asezi crengute de cimbru.
Supa de vita trebuie pusa la fiert apoi adaugata in tava cu cartofi. Topeste si untul si adauga-l.
Da tava la cuptor timp de 45 de minute.
Prepararea carnii: Se iau cele 6 felii de pula de miel si se cresteaza adanc, se asezoneaza cu sare si piper. Se pun apoi intr-un sos format din ulei de masline, cimbru si usturoi taiat si se lasa in timpul in care cartofii sunt la cuptor.
Intr-o tigaie incingi cele 3-4 linguri ulei de masline si incepi sa prajesti carnea pe fiecare parte timp de 5 minute. Adauga untul si da carnea prin el pt mai mult gust.
Scoate cartofii din cuptor si pune pulpele de miel peste. Mai adauga niste usturoi si neaparat stropeste cu grasimea lasata din prajirea pulpelor.
Dupa gust mai adauga sare si piper si da la cuptor pentru inca 35 de minute. Pentru rumenirea totala a cartofilor scoate carnea dupa terminarea celor 35 de minute las-o de-o parte si pune din nou la cuptor cartofii.
Este o reteta eleganta si gustoasa. Merita sa o incercati.
Sfat! La servire aseaza pe farfurie prima data cartofii apoi carnea pe care o poti stropi cu sosul lasat de cartofi sau cu supa de vita in cazul in care ti-a mai ramas.
Alte retete de Pasti
Friptura de miel coroana
Pulpa de miel la cuptor
Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postMancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...
Mancare de cartofi delicioasa cu maslineUna din prajiturile care a avut mare succes pe masa de sarbatori si nu degeaba, pentru ca a fost delicioasa!
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilieMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri caleNiste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarellaO salata usoara, plina de vitamine, buna atat in zilele de post cat si pentru cei care vor sa tina dieta. Este o combinatie...
Salata de cruditatiTocanita de iepure vanat este o delicioasa reteta. Pentru a pregati aceasta mancare cu carne de vanat va trebuie circa 1 kg...
Tocanita de iepure vanatDescopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Comentarii