Miel in crusta de feta

Preparam mielul: Se pun coastele intr-un recipient nemetalic si se amesteca cu cimbrul, uleiul, coaja de lamaie, usturoiul si jumÄ

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 7/ 8 cotlete de miel cu coaste taiate in doua
  • crengute de cimbru
  • 1 lingura ulei de masline extra virgin
  • coaja de la o jumatate de lamaie
  • 2 catei de usturoi
  • zdrobiti
  • Pentru sos
  • 20g de patrunjel
  • 1 catel mare sau 2 medii de usturoi
  • zdrobiti
  • 400g de rosii cireasa din conserva
  • 1 lingurita de oregano uscat
  • Pentru crusta
  • 50g de branza feta
  • sfaramata marunt
  • coaja de la o jumatate de lamaie
  • un praf de oregano uscat
  • jumatate de felie uscata

Mod de preparare

Preparam mielul:

Se pun coastele intr-un recipient nemetalic si se amesteca cu cimbrul, uleiul, coaja de lamaie, usturoiul si jumatate din cantitatea de oregano.

Se freaca carnea de miel cu amestecul si se lasa la marinat pentru cel putin 30 de minute dar pana la 24 de ore.

Pentru sos,

Tocam fin tulpinile de patrunjel. Se incinge o tigaie termorezistenta sau o cratita mai mare cu o lingura de ulei. Se adauga usturoiul si patrunjelul tocat si se lasa cca. 1 minut, sa se inmoaie. Se adauga rosiile si restul de

oregano si se fierb 5 minute pana se formeaza un sos,

Se incinge cuptorul.

Crusta se prepara intr-un bol din restul de frunze de

patrunjel, feta, coaja de lamaie, oregano si bucatelele de paine.

Cand se pregateste mielul, se lasa mare parte din marinata pe came, se asezoneaza bine cu sare si piper boabe proaspat macinat si se preseaza amestecul pentru

crusta pe o singura parte a fiecarei bucati de carne. Se asaza cotletele in sos, cu partea cu crusta in sus. Se presara firele de cimbru de la marinata peste carne si sos si se stropeste cu putin ulei de masline. Se lasa mielul la rumenit in sos, neacoperit, timp de 20 de minute Se lasa sa se racoreasca aprox.10 minute, acoperit lejer, astfel incat crusta sa nu se inmoaie, apoi se taie carnea

pentru a se separa fiecare cotlet. Se servesc cu pilaful cu ceapa in unt, cu verdeturi si zeama de lamaie.
Se decoreaza cu cimbru.

Alte retete de Pasti :

Friptura de miel coroana

Drob de miel

Pulpa de miel la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de pui reteta video

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Drob de pui reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Ciorba cu carne de porc
2
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Desert prajitura cu capsuni
4
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
5
Retete de Pasti

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao

Niciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
Parteneri
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala