MIEL/BERBEC CU GUTUI

Taiati carnea de ovina in cuburi de ca. 3 cm si dati-o la foc iute intr-o cratita mai serioasa, cu fundul mai gros, pana se rumeneste bine.Scoateti si

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg. de pulpa de miel/berbec/oaie:) fara os(pulpa din fata)
  • 2-3 linguri de ulei de floare
  • O ceapa mare tocata marunt
  • O lingura de bulion/concentrat de rosii dizolvata in 200 ml de apa
  • sau 200 de ml de suc de rodii sau 3-4 linguri de sirop de rodii in 200 de ml. de apa
  • Un bat de scortisoara de 6-7 cm
  • 1/2 de lingurita ienibahar
  • macinat
  • 3 gutui taiate in 8 si curatate de cotor
  • O lingura de unt
  • 1/2 de lingurita de scortisoara macinata
  • Un varf de cutit de cuisoare pisate
  • 2 linguri de zeama de lamaie
  • 3 linguri de zahar
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Taiati carnea de ovina in cuburi de ca. 3 cm si dati-o la foc iute intr-o cratita mai serioasa, cu fundul mai gros, pana se rumeneste bine.Scoateti si puneti carnea deoparte

Dati focul mic si puneti ceapa in cratita in care ati prajit carnea amestecand pana se moaie( cam 5 min).Stingeti cu zeama de rodii sau bulionul dizolvat in apa.

Puneti carnea inapoi in cratita, adaugand betisorul de scortisoara, ienibaharul, sare si piper si lasand sa fiarba acoperit, la foc mic ca. o ora.

Cand carnea e aproape gata, topiti untul intr-o tigaie, la foc moderat si puneti feliile de gutui in ea prajindu-le cam 5-6 minute.

Presarati zaharul, cuisoarele si scortisoara peste gutui, amestecati bine si puneti tot peste carne in cratita.

Adaugati o lingura de zeama de lamaie, acoperiti si lasati pe foc mic inca 30-40 de minute, amestecand ocazional sa nu se prinda.

Potriviti de sare si piper si zeama de lamaie dupa gust si serviti fierbinte cu pilaf clasic.

Reteta propusa de Meshtermare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pere imbracate in aluat

Pere imbracate in aluat

Perele imbracate in aluat de foietaj sunt cu siguranta un desert elegant si fin. Pe cat de aspectuoase sunt, pe atat sunt de...

Pere imbracate in aluat
Chiftele din carne si legume, la cuptor

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Chiftele din carne si legume, la cuptor
Tigaie de toamna cu capac

Tigaie de toamna cu capac

legume delicioase

Tigaie de toamna cu capac
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
1
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Coronita aperitiv cu carne si legume
2
Aperitive cu carne

Coronita aperitiv cu carne si legume

Coronita cu carne si legume este un aperitiv consistent si delicios. Taiem sunca cubulete. Dam cascavalul pe razatoare....

Coronita aperitiv cu carne si legume
Ciorba cu coasta afumata
3
Borsuri

Ciorba cu coasta afumata

Se prepara foarte usor si este asa bunaaa....preferata mea :)

Ciorba cu coasta afumata
Rosii cherry la borcan
4
Conserve de iarna

Rosii cherry la borcan

Pentru ca in mica gradina pe care o avem, sunt multe astfel de rosii, mi-am dorit ca sa le pot folosi si iarna asa ca le-am...

Rosii cherry la borcan
Nectar de caise
5
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Parteneri
Clatite din aluat de negresa
Bucataras.RO

Clatite din aluat de negresa

Reteta e foarte simpla. Se gatesc foarte repede si sunt extrem de gustoase. E prima data cand le-am facut si pe mine m-au...

Clatite din aluat de negresa
Pere in aluat umplute cu crema de nuci
Gustos.RO

Pere in aluat umplute cu crema de nuci

Pregatim perele.

Pere in aluat umplute cu crema de nuci
Tort cu crema de iaurt moca si pere
ReteteCulinare.RO

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia