Nu stiu cum ar arata 1Mai fara mici, iar cei mai deliciosi mititei sunt cei de la Buzau. De oriunde ai fi, cu aceasta reteta te poti bucura si tu de ei.
Carnea se toaca cu masina cu sita mijlocie. Din oase de vita sparte se face o supa deasa sarata normal. Usturoiul se zdrobeste bine si se pune sa dea in clocot in putina supa de oase. Se strecoara si se lasa sa se mai raceasca. Se incepe framantatul, care trebuie sa se faca cu multa rabdare si raspundere timp in care adaugam supa cate putin pana se inglobeaza. Pasta obtinuta trebuie sa fie omogena, carnea sa nu fie granulata si bine legata. Orientativ trebiue sa intre cam 1/4 cantitate supa la o cantitate de carne tocata. La sfarsit se potrivete din condimente si se pune bicarbonat de sodiu stins in supa. Pasta de mici nu trebuie sa prezinte scurgeri de zeama, aceasta dovedeste ca framantarea s-a facut insuficient.
Nu se recomanda folosirea de boia de ardei, ii schimba gustul. La un kilogram de carne tocata se folosesc 50g de usturoi. Cand framantarea este suficienta se pune pasta la macerat in punga de plastic la frigider, fara sa fie congelata, la temperatura de 3-5 grade. Dupa cel putin 24 de ore de macerare se trece prin palnie groasa si se portioneaza la latimea palmei si se aseaza pa platou care trebuie sa fie uns cu ulei. Cat se manipuleaza micii palmele trebuie sa fie umezite cu cu supa de oase sau apa rece. Se fac la jar de mangal nu prea iute, astfel ca micul sa fie patruns si nu parpalit.
Micii se servesc cu voie buna si cu prietenii, calzi, cu mustar sau cartofi prajiti
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii