Medalioane de vita cu zbarciogi si sos din vin

Zbarciogii sunt primii bureti ce apar in paduri, si pot fi culesi in luna aprilie. merg perfect in tocanite, servite langa medalioane de vita.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Medalioane de vita cu zbarciogi si sos din vin

Ingrediente

  • 1 mana de frunze proaspete de cimbru 8 medalioane de vita a cate 85 g fiecare ulei de masline 2 maini de zbarciogi uscati sare de mare si piper negru proaspat macinat 2 hasme
  • decojite sl tocate marunt 1 catel de usturoi
  • decojit sl tocat marunt 1 pahar de vin Marsala 4 linguri de creme fraiche

Mod de preparare

Puneti ciupercile uscate intr-un mic castron si turnati peste ele apa clocotita pana cand le acoperiti. Separat, tocati marunt jumatate din cimbru si amestecati-l cu putin ulei de masline. Frecati medalioanele de vita cu amestecul de cimbru si ulei si lasati-le 10 minute la marinat. Incingeti o tigaie mare de teflon, asezonati fripturile pe ambele parti cu sare si piper negru si frigeti-le aproximativ 2 minute pe fiecare parte. In acest interval, se vor rumeni usor si vor fi patrunse mediu, asa cum imi plac mie. Puteti sa le prajiti mai mult sau mai putin - dupa gust. Scoateti carnea din tigaie si asezati-o pe un platou. Va avea nevoie de 4-5 minute ca sa se raceasca, timp in care puteti pregati sosul. Micsorati focul, mai adaugati in tigaie putin ulei de masline si apoi puneti in ea hasmele, usturoiul si restul de cimbru. Dupa 1 minut, scurgeti de apa zbarciogii si aruncati-i in tigaie. Mie imi place sa las trei sferturi dintre ciuperci intregi, iar pe celelalte sa le toc marunt. Turnati vinul Marsala. Acesta poate face flama in tigaie (cam 20 de secunde), ceea ce e bine, asa ca nu va speriati. Va mirosi fantastic. Adaugati creme fraiche si toata zeama lasata de carne. Asezonati dupa gust. Sosul trebuie sa se lipeasca putin de lingura, dar diluati-l cu apa daca e prea gros.


Pentru fiecare persoana, portionati cate 2 medalioane, turnati deasupra sosul pregatit si serviti impreuna cu o garnitura gustoasa si satioasa, cum este piureul de cartofi sau cel de telina. E la fel de bun si cu legume inabusite sau risotto

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi
Friptura asortata pentru masa de Craciun

Friptura asortata pentru masa de Craciun

Aceasta friptura este preferata mea la masele de Craciun si Revelion.

Friptura asortata pentru masa de Craciun
Fursecuri vanilate cu portocala

Fursecuri vanilate cu portocala

Pentru Mos Craciun am pregatit niste fursecuri la care am ravnit demult. M-am inspirat de la Jamila Cuisine.

Fursecuri vanilate cu portocala
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Lămâiţa
1
Prajituri

Prajitura Lămâiţa

O prajitura simpla, gustoasa care ti se topeste in gura….o prajitura cu iz de sarbatoare si dor de copilarie.

Prajitura Lămâiţa
Paella (reteta originala)
2
Mancaruri cu orez

Paella (reteta originala)

Paella, reteta traditionala spaniola, a pornit din regiunea Valencia in varianta retetei originale, raspandindu-se apoi in...

Paella (reteta originala)
Varza dulce cu pui
3
Mancaruri cu varza

Varza dulce cu pui

Cum am facut eu: am pus la calit ceapa taiata marunt+un pic de sare; dupa cateva minute am pus si boiaua. Am pus carnea,...

Varza dulce cu pui
Cataif cu fistic
4
Prajituri

Cataif cu fistic

Cataiful este un desert oriental delicios care poate facut cu nuca, mere, fistic ... Este o prajitura ce poate fi facuta si...

Cataif cu fistic
Fursecuri papuci
5
Parteneri
Cozonac cu nuca si migdale
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale
Prajitura cu Blat de Bezea
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Blat de Bezea

Prajitura cu Blat de Bezea