Medalioane cu fasole verde

1. Se sterge carnea, se taie in 8 medalioane si in jurul fiecaruia din ele se potriveste cate o felie de bacon, se fixeaza. 2. Se unge cu un amestec d

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 muschi file de porc (cca 400 g)
  • 16 felii bacon
  • 2 linguri miere
  • 2 lingurite ghimbir ras
  • 6 linguri sos de soia
  • 600 g fasole verde
  • sare
  • 2 ardei capia rosii
  • 800 g prune
  • 2 cepe frantuzesti tocate
  • 1 ardei iute tocat
  • 2 linguri ulei
  • 200 ml vin rosu
  • sucul de la 1 portocala
  • 1 lingura gem de prune
  • piper

Mod de preparare

1. Se sterge carnea, se taie in 8 medalioane si in jurul fiecaruia din ele se potriveste cate o felie de bacon, se fixeaza.

2. Se unge cu un amestec de miere, ghimbir si sos de soia; se lasa sa se marineze 2 ore.

3. Fasolea verde se fierbe 10 min. intr-o cantitate mare de apa cu sare.

4. Se trece prin apa rece si se lasa sa se scurga.

5. Se taie in doua pe lung ardeii capia si se curata de cotoare si seminte.

6. Se fac manunchiuri de cate 8 pastai de fasole, care se inconjoara cu cate o bucata de ardei capia si o felie de bacon; se fixeaza.

7. Se curata prunele de samburi si se taie cuburi.

8. Se calesc in ulei ceapa si ardeiul iute; se toarna vin si se lasa sa se fiarba 10 min.

9. Se adauga prune si suc de portocale; se fierb 10 min.

10. Se adauga gem de prune, sare si piper dupa gust.

11. Medalioanele se scot din marinata si se frig pe gratar 10 min.

12. Manunchiurile de fasole verde se sareaza, se pipereaza si se frig pe gratar 6 min.
Se servesc alaturi de medalioane, cu sosul de prune.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Reteta de mucenici moldovenesti
1
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
2
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
3
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
4
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
5
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia