Pui basquaise

Pui basquaise este o reteta delicioasa de mancare cu carne de pui. Mancarea de pui cu multe legume este o masa consistenta.

Complexitate
ridicata
Pui basquaise

Ingrediente

  • 1 pui
  • 150g de jambon uscat
  • 2 ardei grasi rosii
  • 2 ardei grasi galbeni
  • 3 cepe
  • 34 catei de usturoi
  • 250ml vin alb sec
  • 1kg rosii sau doua cutii de rosii în bulion
  • 1 foaie de dafin
  • sare si piper
  • cimbru maruntit
  • boia
  • ulei de masline

Mod de preparare

Frigi ardeii apoi ii cureti de pielita. Tai puiul in bucati. Intr-un wok cu trei- patru linguri de ulei de masline încins, pui bucatile de pui, asezonezi (sare, piper, cimbru maruntit, boia) si le rumenesti pe toate partile la foc iute. Tai ceapa pestisori si usturoiul felii. Scoti bucatile de pui din wok si pui ceapa, în acelasi ulei, la foc mic, cu un praf de sare, pana devine translucida si fondanta. Adaugi usturoiul si jambonul taiat fasii, asezonezi, iar dupa cinci minute torni vinul alb sec deasupra, apoi lasi sa fiarba la foc mic, amestecand des. Dupa zece minute adaugi fasiile de ardei copt si lasi sa fiarba la foc mic pana aproape se evapora tot lichidul. Adaugi rosii curatate de pielite si taiate bucati sau cele doua cutii de rosii în bulion, amesteci si mai dai un clocot. Adaugi bucatile de pui la sos, acoperi wokul si lasi sa fiarba 30-40 minute, amestecand din cand in cand. Daca sosul scade prea tare, adaugi doua, trei linguri de apa. Adaugi sare si piper daca e necesar si servesti fierbinte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
1
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
2
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
3
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
4
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
5
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia