Imi aduc aminte cu placere de momentele copilariei in care spuneam c-as putea trai o viata cu ciorba de burta. Inca nu mi-am schimbat parerea.
Punem burta intr-un vas cu apa si adaugam 2 lingurite de bicarbonat de sodiu pe care le dizolvam;
Lasam la frigider cca 2 – 3 ore;
Spalati-o apoi in 3-4 ape reci;
Legumele trebuie curatate in prealabil;
Intr-o oala cu apa punem burta la fiert, la foc mediu – cand aceasta da semne ca incepe sa se inmoaie adaugati ambele tipuri de oase de vita, foile de dafin si piperul boabe;
Daca apa din oala scade foarte mult si burta de vita da semne ca nu se va fierbe prea curand, completati cu apa.
La scurt timp adaugati legumele intregi. Toata ideea este ca atat oasele, cat si burta si legumele sa fie gatite in acelasi timp. Nu vrem sa avem de-aface cu legume zdrobite si imprastiate prin supa. Tineti cont daca folositi burta prefiarta. Aceasta va fierbe mult mai repede si atunci va trebui s-o puneti impreuna cu oasele la fiert si la scurt timp, legumele.
Odata ce s-a fiert totul, scurgem zeama intr-o alta oala si inlaturam oasele.
Lasam burta la racit pe un tocator;
Curatam si tocam sau zdrobim usturoiul si il invelim intr-un saculet de tifon, sau il punem pur si simplu intr-un infuzor. Il legam cu sfoara si il introducem in oala cu ciorba ca sa-si ia aroma. Nu il punem direct pentru ca acesta va oxida.
Il scoatem in momentul in care a prins gust de usturoi.
Intre timp amestecam cele 2 tipuri de smantana si galbenusurile;
Luam cate un polonic din zeama de ciorba si adaugam peste compozitia din smantana si galbenusuri, amestecand constant. Esentialul este sa aducem treptat aceasta compozitie la temperatura lichidului din oala. Daca o punem direct in oala, riscam sa se taie si sa se separe;
Adaugati 10-12 polonice de lichid si puteti sa o puneti peste restul in oala.
De indata ce s-a racit burta de vitel, taiati-o fideluta si adaugati-o inapoi in oala cu ciorba.
Dati pe razatoare cei 2 morcovi care v-au ramas si caliti-i bine in ulei de masline pana vedeti c-au eliminat o mare parte de beta-caroten.
Scurgeti uleiul (fara morcovi) pe deasupra ciorbei pentru a-i da o fata.
Potriviti apoi de sare si piper.
Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsPentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...
Turta dulceUn piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptorTavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...
Tavalita glazurata de postPentru sos de castraveti cu smantana castravetii se curata de coaja, se oparesc, se taie in patru pe lungime, se curata de...
Sos de castraveti cu smantanaAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeEste un tort delicios si usor, foarte bun pentru copii, dar si pentru zile festive
Tort cu frisca si fructeIdeal de facut si o mancare delicioasa.
Sufleu de dovlecel cu legume
Comentarii