Carnea se spala si se rumeneste in ulei incins, apoi se scoate pe o farfurie si se sareaza usor. Separat se pregateste sosul astfel: se taie ceapa pes
Carnea se spala si se rumeneste in ulei incins, apoi se scoate pe o farfurie si se sareaza usor. Separat se pregateste sosul astfel: se taie ceapa pestisori si se caleste impreuna cu zarzavatul taiat fideluta in ulei incins. Din cand in cand se adauga apa pentru ca legumele sa se inmoaie bine si sa nu-si schimbe culoarea. Dupa o jumatate de ora se adauga o ceasca de
apa calda sau de supa de zarzavat si se acopera oala. Se lasa sa fiarba la foc mic impreuna cu sarea necesara, piper boabe si o foaie de dafin. Cand sosul a scazut, se pun bucatile de carne si maruntaiele de la gaina, se adauga un pahar de vin alb si se fierbe acoperit pana cand carnea se consuma.
Maslinele se fierb separat si se pun in mancare cand aceasta este gata, curatate de samburi si clatite in apa rece. Mancarea trebuie sa fie grasa. Se coloreaza cu bulion sau cu rosii decojite, taiate felii subtiri si adaugate in mancare zece minute inainte de a fi gata.
Se serveste rece.
Alte retete care contin carne:
Papricas de pui
Tocanita de vita
Mazare cu aripioare
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzFrumos rumenite, ușor crocante la exterior, dar moi și pufoase la interior și mai ales, foarte gustoase, aceste rulouri de...
Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos
Comentarii