Mancare munteneasca de carne cu praz

Carnea taiata bucatele mici se pune cu ulei, la prajit. Se adauga apoi 2 pahare cu ap si se lasa sa fiarba acoperita cu capac. Prazul se curata de pa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr carne
  • 20 fire praz
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 1 jumatate lingurita faina
  • ulei
  • 1 lingurita zahar

Mod de preparare

Carnea taiata bucatele mici se pune cu ulei, la prajit. Se adauga apoi 2 pahare cu ap si se lasa sa fiarba acoperita cu capac. Prazul se curata de partea verde, se taie partea alba in bucati lungi cat un deget, dupa care se pun la oparit. Se strecoara, iar apoi se pun in ulei fierbinte si se lasa sa se rumeneasca pe toate partile. Se toarna prazul peste carne, cand aceasta este aproape fiarta si se lasa totul sa fiarba. Cand prazul este fiert pe jumatate, se adauga pasta de rosii si se toarna faina muiata in putina apa si zaharul. Se potriveste la gust de sare si se lasa la fiert si la scazut.


Se serveste fierbinte.

Alte retete culinare:

Chiftele

Bors de peste

Friptura de vita la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
1
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
2
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Cozonaci Babani
3
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
4
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
5
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Parteneri
Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie
Bucataras.RO

Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie

In ultima perioada de timp am mai copt ceva prajituri, nu neaparat pentru testare, ci ca sa vedem care ne place mai mult, ca...

Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide