Pentru mâncare din pulpă de porc cu castraveţi muraţi se taie carnea cubulete potrivit de mari si cat de cat egale in dimensiuni. Se adauga cimbru, piper macinat.
Pentru mâncare din pulpă de porc cu castraveţi muraţi se taie carnea cubulete potrivit de mari si cat de cat egale in dimensiuni. Se adauga cimbru, amestec de piper proaspat macinat, jumatate din cantitatea de vin, praful de telina si salvie, dafin si se pune cu putin ulei si un pahar de apa la fiert inabusit intr-un vas cu fund gros. Eu ceapa o tai pestisori si o topesc inabusit cu apa si ulei separat pana se patrunde bine. Cand e gata adaug sucul de rosie sau bulionul.La inabusit ceapa pun putin ulei ca impreuna cu cel din carne sa nu fie prea uleioasa mancarea la final.
Cand carnea este patrunsa adaug ceapa cu bulionul si catravetii murati si las la fiert la foc mic circa o ora, invartind din cand in cand.
Restul de vin il amestec cu o lingurita de faina si il adaug in mancarica ca sa se lege sosul.Pun o lingura de miere de albine care va inobila gustul sosului usor acrisor dandu-i o savoare deosebita. Potrivesc de sare acum, daca mai trebuie adaug sau nu dupa cum au lasat castravetii.Mai las sa fiarba impreuna circa 15 minute.
Intrucat aceasta mancare este acrisoara de la vin, bulion si castravetii murati se consuma cu garnitura dulce cum ar fi ardeii copti cu smantana si piper proaspat macinat, alaturi de o mamaliguta calda.Este o mancare aleasa care aduna in ea gustul special al unor muraturi bine facute cu cel de ceapa si carnita frageda.
Mâncarea din pulpă de porc cu castraveţi muraţi o servesti dandu-i fata cu smantana si patrunjel frunze tocat.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postPlacinta mea preferata.
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafidePentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaPentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si ouaReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii