Mancare din carne de vitel cu sos de ciuperci

Carnea se taie bucatele si se pune in oala cu apa rece, pe foc, la fiert. Cand incepe sa dea in cloocot, se curata spuma si se adauga ceapa si morcov

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg carne
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • sare
  • patrunjel verde
  • piper
  • 50 gr unt
  • 1 lingura faina
  • 1 galbenus
  • 1 pahar supa de carne
  • 200 gr ciuperci

Mod de preparare

Carnea se taie bucatele si se pune in oala cu apa rece, pe foc, la fiert. Cand incepe sa dea in cloocot, se curata spuma si se adauga ceapa si morcovul taiate in jumatate, patrunjelul tocat, se sareza, pipereaza si se lasa la fiert, pe foc mic. Dupa ce carnea a fiert, se prepara sosul astfel: se pune untul intr-o tigaie pe foc iar cand s-a topit, se adauga faina si se amesteca pana se incorporeaza faina in unt. Se toarna apoi cate putin supa de la carne si se amesteca mereu sa nu se formeze cocoloase. Se lasa la fiert, amestecand des. Se ia sosul de pe foc, se amesteca cu galbenusul si se pune din nou pe foc sa mai fiarba cateva clocote. Ciupercile se taie feliute, se fierb separat si se amesteca in sos. Se asaza apoi carnea pe o farfurie mare iar sosul se toarna deasupra.


Se serveste calda.

Alte retete care contin carne:

Friptura de vita la cuptor

Tocanita de pui

Chiftele

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Mancare de varza cu marar

Mancare de varza cu marar

Mancare de varza cu marar
Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Mancare de cartofi delicioasa cu masline
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie
1
Retete de Pasti

Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie

Una din prajiturile care a avut mare succes pe masa de sarbatori si nu degeaba, pentru ca a fost delicioasa!

Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie
Negresa cu branza si cirese
2
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
3
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
4
Mancaruri cu cartofi

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella

Niste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
Salata de cruditati
5
Salate reci

Salata de cruditati

O salata usoara, plina de vitamine, buna atat in zilele de post cat si pentru cei care vor sa tina dieta. Este o combinatie...

Salata de cruditati
Parteneri
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia