Mancare de pui cu gutui

Gutuile se spala bine, se taie in bucatele dupa ce se scoate mijlocul gutuilor. Feliile de gutui se prajesc putin in unt cit sa se rumeneasca un pic

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Mancare de pui cu gutui

Ingrediente

  • 1 pui sau 4 copanele sau 6 aripioare
  • etc
  • 1 kg gutui
  • 1 lingura de unt
  • 1-2 linguri de zahar
  • o jumatate de pahar de apa
  • 1 lingurita de faina
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Gutuile se spala bine, se taie in bucatele dupa ce se scoate mijlocul gutuilor. Feliile de gutui se prajesc putin in unt cit sa se rumeneasca un pic pe citeva din parti. In acelasi unt se rumeneste carnea de pui, aripioarele sau copanele dupa preferinta, dupa care ce se taie in bucati. Se pregateste un sirop de zahar ars, din apa si zahar, in care se adauga si putina faina. Daca e prea ars o sa fie amar, daca nu e suficient de ars o sa dea o culoare urata si nici gand de aroma de zahar ars, adica o sa fie doar dulce si atat. Nu pui multa apa de la inceput, ca e mai greu sa adaugi faina in ceva foarte lichid. Incepi sa o dregi cand din apa, cand din faina sa iasa atat de legat cat vrei tu sa fie. Lasa sosul sa fiarba aproximativ 3-4 minute inainte de a decreta ca este gata, el se ingroasa foarte repede la fiert.

Adaugi bucatelele de pui si apoi gutuile, le amesteci pana sunt cuprinse cu totul de sos. Mai lasi cratita pe aragaz pana ajung din nou la fierbere, apoi o bagi la cuptor si o lasi acolo vreo ora, o ora jumate.

Iese o mancarica delicioasa dulce-acrisoara. Pofta Buna!


Se poate consuma si cald si rece.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura cu capsuni
1
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
2
Retete de Pasti

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao

Niciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
Lichior de cafea cu vanilie
3
Lichioruri

Lichior de cafea cu vanilie

Pentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...

Lichior de cafea cu vanilie
Cozonaci Babani
4
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
5
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Parteneri
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide