Gutuile se spala bine, se taie in bucatele dupa ce se scoate mijlocul gutuilor. Feliile de gutui se prajesc putin in unt cit sa se rumeneasca un pic
Gutuile se spala bine, se taie in bucatele dupa ce se scoate mijlocul gutuilor. Feliile de gutui se prajesc putin in unt cit sa se rumeneasca un pic pe citeva din parti. In acelasi unt se rumeneste carnea de pui, aripioarele sau copanele dupa preferinta, dupa care ce se taie in bucati. Se pregateste un sirop de zahar ars, din apa si zahar, in care se adauga si putina faina. Daca e prea ars o sa fie amar, daca nu e suficient de ars o sa dea o culoare urata si nici gand de aroma de zahar ars, adica o sa fie doar dulce si atat. Nu pui multa apa de la inceput, ca e mai greu sa adaugi faina in ceva foarte lichid. Incepi sa o dregi cand din apa, cand din faina sa iasa atat de legat cat vrei tu sa fie. Lasa sosul sa fiarba aproximativ 3-4 minute inainte de a decreta ca este gata, el se ingroasa foarte repede la fiert.
Adaugi bucatelele de pui si apoi gutuile, le amesteci pana sunt cuprinse cu totul de sos. Mai lasi cratita pe aragaz pana ajung din nou la fierbere, apoi o bagi la cuptor si o lasi acolo vreo ora, o ora jumate.
Iese o mancarica delicioasa dulce-acrisoara. Pofta Buna!
Se poate consuma si cald si rece.
Alte retete recomandate:
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniNiciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacaoPentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...
Lichior de cafea cu vaniliePregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantana
Comentarii