Mancare de perisoare si ciuperci cu sos alb

Ciupercile se curata si se oparesc in apa clocotita su sare. Cand au dat un clocot se scot si se lasa sa se mai raceasca (vor fi taiate ulterior). In

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Mancare de perisoare si ciuperci cu sos alb

Ingrediente

  • 500 g carne tocata
  • 500 gr ciuperci proaspete
  • o lingura faina
  • 250 gr smantana
  • 1 ou
  • 2 legaturi marar
  • 1/2 pachet de unt
  • 1 praz potrivit
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Ciupercile se curata si se oparesc in apa clocotita su sare. Cand au dat un clocot se scot si se lasa sa se mai raceasca (vor fi taiate ulterior). Intre timp se amesteca carnea cu oul, sare si piper si se fac perisoarele. Intr-o cratita se pune 1/2 pachet de unt (sau mai putin, dupa cum doreste fiecare) si prazul taiat rondele, la calit. Lasam prazul sa se cristalizeze, nu sa se arda si apoi turnam apa. Lasam sa dea cateva clocote, dupa care incepem sa punem perisoarele.

Dupa ce am pus perisoarele, taiem ciupercile si le punem in cratita. Lasam sa fiarba si facem sosul: faina se amesteca cu smantana si cu un polonic de zeama din cratita. Adaugam sosul, amestecam cu grija si lasam sa scada. Cand a scazut suficient, adaugam mararul tocat marunt, mai dam un clocot si inchidem focul.


Se serveste calda cu verdeata tocata marunt. Reteta Mancare de perishoare si ciuperci cu sos alb a fost propusa de droopina pe forum culinar.ro

Alte retete cu perisoare gasiti aici:

Perisoare din piept de pui cu sos de rosii,

Perisoare cu verdeata,

Perisoare cu sos de smintina si ceapa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
1
Retete de Pasti

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao

Niciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
Lichior de cafea cu vanilie
2
Lichioruri

Lichior de cafea cu vanilie

Pentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...

Lichior de cafea cu vanilie
Cozonaci Babani
3
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
4
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
5
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Parteneri
Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri
Bucataras.RO

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

Această prăjitură este după o rețetă clasică și delicioasă, perfectă pentru cei care iubesc combinația dintre...

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide