Mancare de masline cu limba

Se freaca bucatile de limba cu malai, pana se mai decojesc putin. Se pun la fiert timp de 2 ore. Dupa cca. 1 ora se agauga 1 ceapa intreaga, 1 telina

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2 kg limba manzat sau porc
  • 200 g masline
  • 3 cepe potrivite
  • 1 telina potrivita
  • 3 morcovi
  • 1 cartof
  • 2 linguri ulei
  • o mana de faina
  • 2 linguri bulion
  • sare
  • 3 feliute de lamaie

Mod de preparare

Se freaca bucatile de limba cu malai, pana se mai decojesc putin. Se pun la fiert timp de 2 ore. Dupa cca. 1 ora se agauga 1 ceapa intreaga, 1 telina taiata in doua, morcovii taiati bucati maricele si telina. Se lasa sa fiarba bine limba (din cand in cand se inteapa carnea pt. a vedea daca s-a fiert). Cat timp se fierbe carnea, se pun maslinele intr-un ibric si se fierb un pic, pret de 15 minute (sa dea o data in clocot). Intr-o tigaie se face un rantas din cele 2 cepe ramase cu 2 linguri ulei. In alt castron, se face un amestec dintr-o mana de faina cu putina apa si 2 linguri bulion. Se scoate carnea si se decojeste bine, bine de pielitele ramase, (carnea trebuie ffff. bine curatata, intrucat pielita care o acopera este toxica), se taie bucati. I se vor alatura maslinele, rantasul si amestecul de faina cu bulion. Se mai lasa pe foc potrivit pret de 20 minute. Inainte cu 3 minute de a lua mancarea de pe foc, se agauga feliutele de lamaie. (feliutele trebuie sa fie fff. subtiri, dar merg si stoarse in mancare).
Se serveste calduta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
1
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
2
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
3
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Cozonaci Babani
4
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
5
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Parteneri
Sufleu cu ficatei
Bucataras.RO

Sufleu cu ficatei

Am facut dupa Simona si a iesit foarte bun. Nu mi-a iesit la fel de galben si trebuia sa folosesc o forma mai mica sa iasa...

Sufleu cu ficatei
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide