Se curata carnea si se spala in apa rece, apoi se aureste in ulei incins. Se scot bucatile de carne pe o farfurie si se lasa pana cand se pregatesc gu
Se curata carnea si se spala in apa rece, apoi se aureste in ulei incins. Se scot bucatile de carne pe o farfurie si se lasa pana cand se pregatesc gutuile. Gutuile se spala si se taie felii groase de 2-3 cm. Se pun feliile sa se inmoaie in ulei, se scot pe o farfurie pana cand se termina operatia. In uleiul ramas se adauga apa calda, carnea, sare si se lasa sa fiarba la foc mic, cu vasul descoperit. Se adauga feliile de gutui cand carnea este pe jumatate fiarta. Se continua fierberea si cu un sfert de ora inainte de a stinge focul, se adauga in mancare un sos format dintr-o ceasca de apa rece, o lingurita de faina si doua linguri de zahar. Se fierbe incet un sfert de ora ca sa aiba timp sa fiarba faina, apoi se ia de pe foc. Mancarea trebuie sa fie grasa pentru a fi gustoasa.
Se serveste calda, cu paine proaspata sau cu chifle facute in casa.
Alte retete culinare:
Musaca de vinete
Ardei umpluti
Mancare de dovlecei
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii