Mancare de fasole cu chorizo si carne de porc

O mancare delicioasa, careia chorizo ii da un gust deosebit.

Portii
3
Timp pregatire
1440 minute
Timp coacere
110 minute
Complexitate
medie
Mancare de fasole cu chorizo si carne de porc

Ingrediente

  • 1 bucata de carne de porc cu cca 400 gr (coaste de preferinta)
  • ½ de chorizo (cca 120gr)
  • 250 gr de fasole boabe uscata
  • 50 gr bacon
  • 2 cepe medii
  • 1 morcov
  • 2 tulpini de telina
  • 2 catei de usturoi
  • 5 linguri pasta de rosii
  • 50ml vin alb sec
  • 2 foi de dafin
  • ½ de lingurita paprika
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • patrunjel proaspat(optional)

Mod de preparare

Fasolea se pune la inmuiat in apa rece cu o zi inainte pentru a fierbe mai usor. Dupa acest timp, scurgem fasolea si o punem pe foc in apa rece pentru jumatate de ora. Intre timp punem apa la incalzit si o lasam la indemana, apoi taiem carnea in bucati potrivite si o calim intr-o alta oala cu 2-3 linguri de ulei de masline. Adaugam si baconul taiat marunt si lasam sa se rumeneasca.

Dupa ce fasolea a dat cateva clocote, o scurgem si o transferam in oala unde avem carnea. Adaugam apa fierbinte, o ceapa intreaga, telina, morcovul taiat in jumatate si sare si lasam la fiert pentru cca o ora. Dupa acest timp, gustam fasolea, iar daca mai este nevoie, mai adaugam apa si o mai lasam la fiert. Trebuie sa fie aproape fiarta, dar nu sa se zdrobeasca. Luam de pe foc si indepartam ceapa, morcovul si telina.

Separat calim cealalta ceapa si usturoiul taiate marunt cu chorizo taiat in felii si 2-3 linguri de ulei de masline pana se rumenesc usor. Adaugam apoi vinul si dafinul si amestecam pentru cateva secunde. Urmeaza sa punem paprika si pasta de rosii si amestecam. Transferam fasolea, carnea si o treime din apa in care au fiert peste amestecul de chorizo, punem piper si putina sare si mai lasam la fiert pentru 20 de minute.La final, presaram deasupra patrunjel tocat.

Este minunata alaturi de castraveciori murati.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza
1
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
2
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
3
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
4
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
5
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Parteneri
Clatite umplute cu ficatei
Bucataras.RO

Clatite umplute cu ficatei

Clatite umplute cu ficatei
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce