Mancare cu carne de vita si Guinness

Intr-o tigaie cu ulei incins se caleste ceapa pret de vreo 5 minute, apoi se adauga usturoiul taiat sau zdrobit (depinde de cat de mult vreti sa se si

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa
Mancare cu carne de vita si Guinness

Ingrediente

  • 1 kg carne de vita
  • 2 cepe mari
  • 4-5 catei de usturoi
  • 5 linguri de faina amestecata cu sare
  • piper si boia dupa gust
  • 500 ml Guinness
  • 250 ml supa de vita
  • 2 morcovi taiati cuburi mari
  • patrunjel daca este
  • cimbru musai!

Mod de preparare

Intr-o tigaie cu ulei incins se caleste ceapa pret de vreo 5 minute, apoi se adauga usturoiul taiat sau zdrobit (depinde de cat de mult vreti sa se simta aroma) si se mai calesc impreuna inca 5 minute.

Carnea de vita, taiata in bucati, se tavaleste in faina cu condimente si apoi se pune la prajit in cratita in care urmeaza sa facem mancarea.

Se prajeste pe toate partile pana se "sigileaza".

Se adauga ceapa si usturoiul din tigaie, cimbrul, supa de vita, morcovii si la sfarsit Guinness.

O sa faca spuma la suprafata, dar o sa-i treacasi-o mai lasam pana da in fiert.

Pe cand se duce spuma, punem capacul si bagam cratita in cuptor la 140 - 150 grade, 2-3 ore.

Dupa vreo doua ceasuri jumate, punem la fiert 1 kg cartofi cu un pastarnac taiat bucati, ca sa nu fie piure-ul prea monoton.

TREBUIE sa stea la cuptor minim 2 ore, altfel se va simti amareala Guinness-ului. Eu o tin 3 ore si sosul este demential.

Pe langa morcovi se pot adauga ciuperci / fasole verde.


Se serveste cu piure de cartofi.

Pofta buna!

Reteta Mancare cu carne de vita si Guinness a fost propusa de alpha pe forum culinar.ro

Alte retete cu carne de vita gasiti aici:

Musaca de spanac cu carne de vita ,

Spaghete cu carne de vita a la " Mirela ",

Salata cu carne de vita

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Blat de tort vanilat
Bucataras.RO

Blat de tort vanilat

Am fost atat de preocupata sa fac alte retete la blaturile de tort, incat am uitat sa va prezint si reteta mea clasica.

Blat de tort vanilat
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide