Mancare cu carnati

Mancarea cu carnati este o retete traditionala pentru care aveti nevoie de carnati afumati, bacon, morcovi,ceapa,paine,fasole verde, hrean,paine

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Mancare cu carnati

Ingrediente

  • 4 felii de bacon afumat
  • 1 - 2 ceapa rosie
  • legatura de patrunjel
  • 2 morcovi potriviti
  • cateva ramuri de rozmarin proaspat (sau uscat)
  • 3 frunze proaspete de dafin
  • 2 fire de praz
  • 400 g cârnaţi (de preferat afumati)
  • 3-4 felii groase de paine
  • 2 catei de usturoi
  • 500g pasta de tomate
  • 100 grame de fasole verde (se poate folosi si uscata
  • dar aceasta trebuie fiarta bine inainte sa ne apucam de gatit)

Mod de preparare

Se toaca 4 felii de bacon aproximativ 1 cm grosime si se caleste intr-o tava cu cateva linguri de ulei de masline, la foc mare. Se adauga condimentele, apoi se adauga ceapa rosie, morcovul si prazul. Dupa ce se rumenesc putin se adauga apa fiarta pana acopera toata compozitia din tava, se amesteca, apoi se lasa sa se inmoaie.
Asezati carnati intr-o tigaie la prajire, se stropesc si freaca un pic de ulei de masline peste ele.
Se toaca cat de marunt se poate cele 3 feli de paine (se poate folosi un procesor de alimente) se amesteca apoi cu un varf de cutit de sare si piper, 2 catei de usturoi şi o ploaie marunta de ulei de masline.
Se amesteca pasta de tomate si fasolea si sucurile lor in tava de legume.
Se adauga jumatate din compozitia cu paine peste mancarica, apoi se aseaza carnaciorii deasupra si peste acestia se adauga restul de paine maruntita.
Puneti tava in cuptor pe raftul din mijloc pentru aproximativ 4 minute, sau pana cand prinde o culoare aurie.
Pofta mare.


Se serveste simplu sau cu muraturi langa.
Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Desert dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar
Bucataras.RO

Desert dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

Am rasfoit youtube-ul si am dat peste aceasta reteta minunata si nu m-am lasat pana nu am incercat-o. Desigur, a suferit...

Desert dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide