1. Se curata legumele, se spala. Ceapa, usturoiul, morcovul si telina se taie marunt. Rosiile se curata de pielite si se taie cubulete. Patrunjelul ve
1. Se curata legumele, se spala. Ceapa, usturoiul, morcovul si telina se taie marunt. Rosiile se curata de pielite si se taie cubulete. Patrunjelul verde, oregano si busuiocul (se lasa cateva frunze pentru ornat) se toaca marunt.
2.Slanina se taie cubulete si se frige intr-o tigaie mare. Se adauga ceapa si usturoiul, se calesc putin, apoi se pune carnea tocata si se lasa sa albeasca putin. Atunci, se adauga morcovul si telina, peste 2 minute, pasta de rosii, crema de ardei, oregano, rosiile din conserva cu suc cu tot si se fierb la foc mic, sub capac, amestecand din cand in cand, 45-60 minute. Dupa cca. 25 min. de fiert, se adauga rosiile proaspete si taiate cubulete, iar, inainte de a lua de pe foc, cand toate ingredientele sunt patrunse, se adauga patrunjelul si busuiocul tocate marunt.
3.Se prepara sosul de cascaval: in unt fierbinte se pune faina si laptele. Se fierb impreuna, dar, atentie, sa nu se faca cocoloase. Se lasa sa se tempereze, apoi se adauga galbenusele, sarea, piperul, nucsoara si 1/2 din cantitatea de cascaval ras.
4.Se spala dovlecelul-zucchini, se taie capetele acestuia, apoi se taie felii. Se sareaz pe ambele parti, se presara cu faina si se rumenesc in 6 linguri ulei de masline.
5.Se fierb pastele al dente in apa cu sare, se scurg si se amesteca cu 2 linguri ulei de masline. Se preincalzeste cuptorul la 200*C.
6.Intr-un vas de Jena se pune o parte din macaroane (se impart in trei parti egale, la fel si sosul de cascaval si ragout-ul de carne si legume), se acopera cu ragout, apoi cu felii de zucchinisi sos de cascaval. Urmeaza o parte din macaroane, ragout si zucchini, sos de cascaval, se acopera cu restul de macaroane, sos de cascaval si se presara restul de cascaval ras.
7.Se rumeneste la cuptor 35-40 minute. Dupa ce se scoate din cuptor, se lasa 10 minute, apoi se taie patrate si se serveste.
Se serveste taiata in patrate si insotita de un vin alb sec.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaAm facut dupa Simona si a iesit foarte bun. Nu mi-a iesit la fel de galben si trebuia sa folosesc o forma mai mica sa iasa...
Sufleu cu ficatei
Comentarii