Limba umpluta cu sos de smantana

Pentru limba umpluta cu sos de smantana se fierbe limba. Se curata de piele si se taie grasimea si carnea dinspre gatlej, astfel incat sa capete o forma.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 limba cam de 1 kg
  • 3 l apa
  •  
  • 2 cepe
  •  
  • 1 patrunjel
  • 10 boabe piper
  •  
  • 1 foaie de dafin
  • 1 felie de paine
  •  
  • 1 ou (sau 1 lingura faina)
  • 1 lingurita de verdeata tocata
  •  
  • sare
  • piper
  • 1 1/2 lingura unt sau 
  • untura
  • 1/2 lingura faina
  • 2 linguri smantana.

Mod de preparare

Pentru limba umpluta cu sos de smantana se fierbe limba. Se curata de piele si se taie grasimea si carnea dinspre gatlej, astfel incat sa capete o forma. Se desface limba in lungime, in doua, cu un cutit, se scoate putina carne dinauntru, se da prin masina impreuna cu grasimea, cu carnea scoasa de la gatlej si cu miezul de la o felie de paine muiat in lapte si bine stors. Se adauga un ou, sare, piper si verdeata tocata. Se umple limba si se leaga cu ata ca sa nu iasa umplutura.
Se pune intr-o tava la cuptor, cu o lingura de unt, si se toarna deasupra, din cand in cand, cate putin din zeama in care a fiert limba. Se tine astfel sa fiarba inabusit inca o jumatate de ora. Separat se prajeste usor 1/2 lingura faina in tot atita unt. Se stinge cu o ceasca de zeama in care a fiert limba. Se amesteca smantana. Se face un sos nu prea gros, care se toarna peste limba. Se lasa sa dea impreuna cateva clocote. Inainte de a servi se scot atele. Se taie limba felii si se asaza pe farfurie astfel, incat sa para intreaga.


Limba umpluta cu sos de smantana se serveste fierbinte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Salata de cruditati
1
Salate reci

Salata de cruditati

O salata usoara, plina de vitamine, buna atat in zilele de post cat si pentru cei care vor sa tina dieta. Este o combinatie...

Salata de cruditati
Tocanita de iepure vanat
2
Mancaruri cu vanat

Tocanita de iepure vanat

Tocanita de iepure vanat este o delicioasa reteta. Pentru a pregati aceasta mancare cu carne de vanat va trebuie circa 1 kg...

Tocanita de iepure vanat
Placinta de casa cu iaurt grecesc - Reteta video
3
Prajituri

Placinta de casa cu iaurt grecesc - Reteta video

Placinta cu iaurt grecesc, aurie si crocanta la exterior este un desert perfect la orice ora!

Placinta de casa cu iaurt grecesc - Reteta video
Gulas in strachina de pita
4
Mancaruri cu cartofi

Gulas in strachina de pita

Gulasul este o reteta care suporta multe adaptari...cel putin din punctul meu de vedere. Putin picant, fierbinte si delicios...

Gulas in strachina de pita
Prajitura Tosca
5
Prajituri

Prajitura Tosca

Sunt sigura ca ai auzit de urmatorul desert si iti voi arata pas cu pas cum se prepara. Chiar daca are mai multe etape de...

Prajitura Tosca
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia