Limba umpluta

Se spala limba bine in mai multe ape si se fierbe pe jumatate. Se curata de pielite, taind grasimea si carnea dinspre gitlej, astfel ca sa-i dam o for

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 limba mare de vita
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • 1 felie piine muiata in lapte
  • unt
  • 1/2 lingura faina
  • 3 linguri smintina
  • verdeata tocata

Mod de preparare

Se spala limba bine in mai multe ape si se fierbe pe jumatate. Se curata de pielite, taind grasimea si carnea dinspre gitlej, astfel ca sa-i dam o forma. Cu un cutit se desface limba in lungime in doua, se scoate putina carne din interior, se da prin masina de tocat impreuna cu grasimea si carnea scoasa din afara si cu miezul de la o felie de piine muiat in lapte si stors bine. Se adauga ouale, sarea, piperul si putina verdeata tocata marunt. Se umple limba si se leaga cu ata ca sa nu iasa umplutura. Se pune intr-o tava la cuptor, cu o lingura de unt si se toarna deasupra din cind in cind cite putin din zeama in care a fiert limba. Se tine astfel sa fiarba inabusit inca ½ ora. Deoparte se face un sos din ½ lingura de unt si tot atita faina, care se stinge cu o ceasca de zeama in care a fiert limba, se adauga apoi 3 linguri de smintina. Se face un sos nu prea gros, care se toarna peste limba. Se lasa sa dea impreuna citeva clocote. Inainte de a servi se scot atele, se taie limba pe farfurie si se aseaza astfel incit sa para intreaga
Se serveste fierbinte

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Tort de ciocolata cu migdale
Bucataras.RO

Tort de ciocolata cu migdale

Un tort ciocolatos intens cu note subtile de migdale. Reteta de blat am luat-o de pe site-ul...

Tort de ciocolata cu migdale
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide