Limbă de porc cu sos de smântână

Pentru limba de porc cu sos de smantana limbile de porc se spala foarte bine si se lasa 15 minute in apa rece sa iasa sangele. Se pun la fiert la foc mic.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Limbă de porc cu sos de smântână

Ingrediente

  • - 500 grame bucati de limba de porc fiarta
  • smantana- 300 grame
  • 3 legaturi de marar potrivite
  • sare
  • piper
  • 1 lingura de faina de grau
  • o ceasca mare de lapte sau zeama in care a fiert limba
  • zeama de lamaie ( facultativ ) se poate adauga atunci cand e servita

Mod de preparare

Pentru limba de porc cu sos de smantana limbile de porc se spala foarte bine si se lasa 15 minute in apa rece sa iasa sangele.Se pun la fiert la foc mic ca sa scoata toata spuma, intr-un vas mare astfel incat apa sa le acopere. Doar dupa 5 minute de cand au inceput sa fiarba se scot limbile si se lasa la racorit putin . Limbile de porc se curata cu un cutit razuind partea alba, incepand intotdeauna de la varf. Zeama in care au fiert se strecoara prin tifon. Se pun iarasi la fiert impreuna cu o ceapa intreaga care o aruncam.
Cand sunt gata se feliaza felii sau bucati potrivite.
Amestecam o cana cu lapte sau zeama in care au fiert limbile cu lingura de faina si smantana. Adaugam mararul taiat, potrivim de sare si piper si toate astea le turnam peste feliile de limba. Dam cateva clocote.Mancarea este dulce, de aceea dupa gust putem adauga la fiert zeama de lamaie sau punem lamaie atunci cand mancam.


Limba de porc cu sos de smantana se consuma calda cu mamaliga si muraturi, sau salate de sezon.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Bait pentru carne de vanat
1
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
2
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
3
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
4
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Supa crema de morcovi
5
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia