Lasagna

Se fierb foile in apa cu sare si neaparat cativa stropi de ulei, pentru ca altfel se lipesc intre ele si nu se mai pot folosi. Se unge o tava cu unt s

Timp pregatire
1 minute
Complexitate
medie
Lasagna

Ingrediente

  • o cutie de foi de lasagna
  • parmezan ras
  • putin unt
  • Sosul de carne :
  • 400 g carne tocata
  • un borcan de pasta de rosii
  • 2 cepe mari
  • 1 morcov
  • 1 telina
  • condimente: sare
  • piper
  • vegeta
  • nucsoara
  • Sosul alb :
  • 20 g de unt
  • 3 linguri mari de faina
  • lapte rece

Mod de preparare

Se fierb foile in apa cu sare si neaparat cativa stropi de ulei, pentru ca altfel se lipesc intre ele si nu se mai pot folosi. Se unge o tava cu unt si se aseaza primul strat de foi. Apoi se pune un strat de sos de carne, deasupra unul de sos alb si se presara cu parmezan. Se pune iar un strat de foi si tot asa, astfel incat ultimul strat sa fie de foi. Se unge cu unt deasupra, apoi se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor, timp de o ora. Se tine la cuptor, la foc mediu, cca o ora, dupa 30 de min de stat in cuptor, se indeparteaza folia de aliminiu si se mai lasa alte 30 de min la cuptor.

Sosul de carne:

Se caleste ceapa, apoi cand aceasta este aurie, se adauga un strop de apa si morcovul ras. Se calesc impreuna, apoi se adauga telina si carnea. Se prajeste pana cand carnea isi schimba culoarea, apoi se adauga sosul de rosii. Se tine pe foc in functie de cat de gros dorim sa fie. Se tine cca 30 de min.

Sosul alb:

Se topeste untul, apoi se adauga treptat faina, ca sa nu faca cocoloase. Se adauga apoi laptele, amestecand continuu. Se condimenteaza cu sare is oregano. Se tine pe foc cca 5 min, pana se ingroasa.


Se sreveste cald. Daca se doreste se mai presara parmezan ras deasupra.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Bait pentru carne de vanat
1
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
2
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
3
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
4
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Supa crema de morcovi
5
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia