Amestecati toate ingredientele si cu mainile umede formati niste kofte(chiftele)si le dati o forma ca la mici,nu rotunda. Le prajim in ulei pina se ru
Amestecati toate ingredientele si cu mainile umede formati niste kofte(chiftele)si le dati o forma ca la mici,nu rotunda.
Le prajim in ulei pina se rumenesc si le scoatem pe un servet de hirtie sa absoarba uleiul.
Separat facem un sos din o ceapa,usturoi,2 rosii tocate cubulete si 1 sau doua linguri pasta de tomate,plus cumin ,coriandru si un virf de cutit de scortisoara,sare piper si putina supa.
Fierbem sosul in citeva clocote apoi adaugam kofta si lasam totul la foc mic pentru 40 de minute.
Secretul acestui tajine este sa fie preparat la foc mic, in acest fel aromele se combina si carnea este foarte frageda.
Am servit cu orez basmati.
Pofta buna!
Reteta Kofta tajine a fost propusa de sarah_nc pe forum culinar.ro
Alte retete cu gasiti aici:
Supa Harira,
Sabzi Polo (orez cu verdeata),
Kookoo Sabzi
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac Rosenkranz
Comentarii