Kofta, chiftele arabesti cu sos

Cu manutele ude amestecam si stropim putin cu apa ingredientele pina rezulta un amestec ca la chiftelele noastre,dupa cum vedeti aici nu este nevoie d

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 grame carne tocata de vita sau miel
  • 1 ceapa medie tocata marunt
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 2 linguri coriandru verde tocat marunt(puteti folosi patrunjel)
  • 1/2 lingurita cumin
  • 1/2 lingurita coriandru pudra
  • 1/2 lingurita turmeric
  • un virf de lingurita ginger
  • sare
  • piper
  • Pentru sos
  • o ceapa tocata marunt
  • 3 catei usturoi
  • o rosie mare taiata cubulete
  • o conserva cu rosii zdrobite sau bulion
  • 250 ml apa
  • 1/2 lingurita cumin
  • 1/lingurita coriandru pudra
  • sare
  • piper
  • verdeata

Mod de preparare

Cu manutele ude amestecam si stropim putin cu apa ingredientele pina rezulta un amestec ca la chiftelele noastre,dupa cum vedeti aici nu este nevoie de ou si nici faina.Apoi le dam forma unor kofte ovale si le prajim in ulei pina se rumenesc,dupa care le scoatem pe un servet de hirtie sa absoarba uleiul.

Intre timp ne apucam de sos,in 2 linguri de ulei punem la calit ceapa si usturoiul pina se inmoaie putin dupa care adaugam rosia taiata cubulete si coriandrul, cuminul,amestecam putin si adaugam rosiile zdrobite si 250 ml de apa,lasam totul sa dea intr-un clocot aproximativ 5 minute dupa care reducem focul si fierbem sosul pentru 10 minute si adaugam chiftelele apoi reducem focul la mic,mai fierbem pentru 30 sau 35 de minute pina sosul scade la jumatate.

La final adaugam verdeata si servim de preferat cu orez basmati sau cus cus,preferatul nostru fiind orezul care merge de minune.

POFTA BUNA!

Reteta postata de sarah_nc

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Chec cu nuci si stafide
Bucataras.RO

Chec cu nuci si stafide

E perfect langa o cana cu lapte sau servit dimineata langa cafeluta preferata! Ca la bucatarasi acasa

Chec cu nuci si stafide
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide