Iahnie cu carnati

Fasolea se spala, se pune in apa si se lasa la inmuiat peste noapte. A doua zi se scurge de apa in care a stat si se umple oala cu apa fierbinte. Se

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Iahnie cu carnati

Ingrediente

  • 500 g fasole alba
  • boabe mari
  • 4-5 bucati cu carnati afumati
  • o jumatate ardei gras rosu
  • o jumatate ardei gras verde
  • un morcov potrivit
  • o ceapa mica
  • uscata
  • 2 fire ceapa verde
  • 3 linguri cu bulion
  • 100 ml ulei
  • sare
  • vegeta
  • piper
  • boia dulce
  • cimbru
  • marar
  • patrunjel

Mod de preparare

Fasolea se spala, se pune in apa si se lasa la inmuiat peste noapte. A doua zi se scurge de apa in care a stat si se umple oala cu apa fierbinte. Se pune pe foc si se lasa sa fiarba. Scurgem apa si inlocuim cu alta, fierbinte, de trei ori (asa fac eu). Cand fasolea s-a inmuiat putin se adauga morcovul si ardeiul gras cuburi, ceapa uscata si ceapa verde taiate mic si un praf de sare. Lasam sa fiarba. Intre timp taiem carnatii rondele si ii tragem putin la tigaie in ulei incins. Dupa ce fasolea a fiert de ajuns (aprox. o ora si jumatate) si apa a scazut, adaugam carnatii cu tot cu uleiul in care s-au prajit, bulionul, mararul taiat fin, condimentele dupa gust, si mai dam pentru 15 minute la cuptor.

Dupa ce oprim focul mai presaram deasupra un praf de cimbru si patrunjel tocat marunt.

Se serveste cu acrituri.

Alte retete recomandate

Supa crema de sparanghel

Mazare pui

Bors de urzici cu orez si boia

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
1
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
2
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
3
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
4
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
5
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia