Hamburgher Teddy bear

Hamburgerul in general nu este foarte sanatos pentru copii, dar daca il preparati voi acasa cu ingrediente de calitate atunci nu doar ca veti avea o gustare foarte buna, dar copiii vor fi cuceriti de acesti hamburgeri sub forma de ursulet.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Hamburgher Teddy bear

Ingrediente

  • 25 g drojdie
  • 250 ml apa
  • 125 ml lapte cald
  • o jumatate de lingurita zahar pudra
  • 500 g faina
  • 60 g unt
  • 2 oua
  • 15 g sare
  • stafide

Mod de preparare

Daca veti incerca reteta, recomand sa puneti doar jumatate din lichide (ca mai vin in completare ouale si untul), si apoi completati cu lichid pana ajunge aluatul la consistent necesara. Dizolvam drojdia in putin lapte si apa, calde, adaugam zaharul si lasam sa creasca 10-15 minute. Intr-un bol cernem faina, adaugam sarea, ouale, untul si restul de lapte si la sfarsit, drojdia. Framantam 15 minute si lasam la crescut pana-si dubleaza volumul. Scoatem aerul, intindem foaie de 2 cm grosime si taiem cercuri de ~ 8,5 cm diametru; asezam o bucatica de aluat= boticul, o despartim in 2 cu dosul unui cutit, taiem 2 semicercuri dintr-o foaie ceva mai subtire, lipim capetele si asezam urechile, le-am lipit cu ou, pentru ochi folosim 2 stafide, si inca una pentru nas. Ungem cu galbenus amestecat cu 1 lg lapte si coacem la 180 grade C, pentru 15-20 minute. Pentru hamburgheri, am amestecat 700 g carne de vita- tocata, cu 1 ceapa si 3-4 catei de usturoi, tocate marunt. Am mai adaugat si un ou, sare, piper. Am intins foaie de 1,5 cm, (intre doua bucati de folie), am taiat cu forma si am prajit in tigaie, fara ulei. Pot fi facuti si pe gratar. Unii mai seaman cu soriceii, catei.


Se servesc ca atare sau taiati in jumatate cu sunca, branza si salata. Reteta Hamburgher Teddy bear a fost propusa de PaulaM Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Pariziene cu pere
Bucataras.RO

Pariziene cu pere

Le-am tot vazut pe aceste frumoase pariziene,pe ici,pe colo chiar si pe dincolo,asa ca m-am documentat direct din curtea...

Pariziene cu pere
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide