Un hamburger bun incepe cu o chifla buna.
Sfaramitati drojdia cu zaharul si dizolvati in apa calduta si las-o la cald pana observi ca se formeaza bule deasupra. Pune apoi aceasta compozitie intr-un malaxor si porneste-l pe viteza mica. Amesteca faina cu sarea si incorporeaz-o treptat peste. Pune si untul si creste viteza la mediu. Lasa la framantat cca 8-10 min pana obtii un aluat ferm, nelipicios. Tapeteaza un bol mare cu faina si pune aluatul in acesta – presara putina faina si deasupra si acopera cu un prosop sau cu o folie de plastic. Lasa-l la crescut cca o ora, la cald. Intre timp, pune apa cu sare la fiert, iar cand incepe sa clocoteasca, opreste focul si adauga bicarbonatul. Imparte aluatul in 4 bucati si formeaza chiflele dupa plac. Pune cate o chifla intr-o spumiera si scufund-o in apa clocotita pentru cateva secunde, apoi asaz-o direct in tava tapetata cu hartie de copt. Dupa ce ai oparit toate chiflele pentru cateva secunde, cresteaza-le cu ajutorul unui cutit. Unge-le cu galbenus de ou si presara seminte de susan. Coace-le in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 30 de minute, pana se rumenesc usor deasupra. Lasa-le la racit pe un gratar inainte de servire, acoperite cu un prosop.
Acum hai sa pregatim carnea. Procentajul de carne vs grasime trebuie sa fie de 70 – 30%. Vrei sa obtii un burger suculent si nu unul uscat. Asezoneaza bine carnea cu sare si imparte-o in 8 bucati, a cate 100 g fiecare. Taie cheddarul in bucati (daca nu aveti cheddar puteti folosi si cascaval) si puneti cate un cubulet pe 4 felii. Inchide cele 4 felii cu celelalte 4 ramase, apasand bine la capete.
Incinge o tigaie grill si pune chiftelele de burger inauntru. Intre timp, ia o tava de cuptor, pune hartie de copt in ea, asaza feliile de bacon, iar deasupra pune alta hartie de copt si inca o tava – faci acest lucru ca sa obtii acele felii de bacon perfect drepte. Introdu tavile in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade, pana se rumenesc.
Ne intoarcem la burger. Dupa cca 2-3 minute pe fiecare parte, scoate-l pe o farfurie si lasa-l putin la odihnit. Taie chiflele pe jumatate si pune o frunza de salata. Pune apoi chifteaua de burger, 2 felii de bacon, urmat de ketchup si mustar. Adauga rondele de castraveti murati, rondele de rosii, ceapa rosie si inca o frunza de salata. Repeta acest procedeu cu fiecare burger in parte.
Pofta buna!
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaPentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si ouaUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniO prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!
Prajitura cu cireseAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii