De cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al gutuilor iar gustul era, cum si acum este, fenomenal!!
Carnea spalata, portionata, pudrata cu putina sare si piper, se prajeste in unt amestecat cu ulei, dupa care se scoate pe o farfurie.
Gutuile spalate, taiate in sferturi, curatate de casuta cu seminte, apoi feliate, stropite cu zeama de lamaie sa nu se innegreasca, se prajesc pe ambele parti in uleiul de la carne, apoi se scot pe o farfurie.
In acelasi ulei daca este curat, daca nu, se arunca si se pun alte 3 linguri cu ulei, se caleste ceapa taiata marunt, se adauga zaharul si se lasa sa se caramelizeze impreuna, dar fara sa se arda pentru ca mancarea va fi amara; se stinge cu supa, dupa 1-2 min se adauga si carnea se lasa la fiert 20 min, apoi se adauga gutuile si se lasa focul incet. Se dizolva faina cu putina apa rece, se rastoarna in mancare, se potriveste de gust, iar dupa 2-3 clocote se opreste si se serveste.
Pofta buna!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii