Pentru mancarea de gutui cu carne de pui se spala gutuile, si se taie felii potrivit de groase.Se scoate portiunea cu piatra. Gutuile nu se curata de coaja.
Pentru mancarea de gutui cu carne de pui se spala gutuile, si se taie felii potrivit de groase.Se scoate portiunea cu piatra. Gutuile nu se curata de coaja. Se taie in doua parti pulpele de pui. Feliile de gutui le punem la inmuiat intr-o tigaie cu sufiecient ulei.Se tin pe foc cateva minute acoperind tigaia, deci la abur.Le scoatem cu paleta inainte de a fi patrunse, deci mai mult crude. In acel ulei punem carnea la prajit dar tot asa cu rabdare, la foc mic si acoperit pentru ca sa se patrunda carnea dar pana la final sa se si rumeneasca putin.In timp ce carnea se face, pregatim sosul de zahar ars. Deci punem la topit zaharul supraveghindu-l sa nu se arda.Cand este gata il stingem cu o cana de 400 ml apa in care am dizolvat lingurita de faina si un praf de sare.Invartim si tinem pe foc pana se dizolva tot caramelul si se face sosul. Asezam intr-o cratita cu grija carnea care o scoatem din ulei cu o paleta si o punem peste gutui. Turnam deasupra sosul de caramel, scuturam cu grija vasul ca sa nu se faramiteze gutuile si punem la fiert pe foc mic inabusit cu capac. Sosul va incepe sa patrunda in gutui si in carne. Cand consideram ca este aproape gata mancarica de gutui cu carne de pui se pune ori in vasul in care am fiert-o pana acum, ori intr-un vas de yena inca vreo 15 minute la cuptor preincalzit, pentru a se rumeni frumos carnea si a se lega sosul.
Gutuile care de felul lor se acresc si mai rau la fiert impreuna cu sosul caramel din care trag dulceata fac un gust cu totul special.Carnea trage si ea gust din sos si este cu totul altfel decat orice carne de pui gatita traditional. Observati ca in acest fel de mancare nu se pune nici un condiment, doar un praf de sare, pentru ca aroma de caramel si cea naturala a gutuilor sunt suficiente sa iasa o mancare regeasca.Va doresc pofta buna si curaj sa incercati.
Aceasta mancare de gutui cu carne de pui se consuma cu paine alba de preferat bagheta. Este buna si calduta dar e delicioasa si asa la temperatura camerii.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si ciresePrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postPlacinta mea preferata.
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafideReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii