Gulas secuiesc

1. Daca varza e foarte sarata se opareste inainte de a se folosi. A mea nu e prea sarata, deci am folosit-o ca atare. Se caleste ceapa, pana se inmoai

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Gulas secuiesc

Ingrediente

  • o varza murata (marime potrivita)
  • 500 g carne de porc
  • 3 cepe potrivite
  • 300 ml bulion (se poate si mai mult)
  • condimente (cimbru
  • piper)

Mod de preparare

1. Daca varza e foarte sarata se opareste inainte de a se folosi. A mea nu e prea sarata, deci am folosit-o ca atare.

Se caleste ceapa, pana se inmoaie putin. Se adauga carnea si caleste si ea putin, pana devina alba.

2. Se adauga bulionul, o cana de apa si condimentele (piper, cimbru) si se fierb la foc mic 10-15 min sa intre aromele in carne.

3. Se adauga apoi o parte din varza tocata si se amesteca bine ca sa nu ramana carnea pe fundul oalei, apoi se mai aduga varza, iar se amesteca si tot asa pana am pus toata varza si carnea e distribuita prin ea.

4. Apoi se adauga apa pana sus, dar sa nu acopere de tot varza.

Se lasa la fiert pana cand varza s-a inmuiat! Eu o fierb de obicei la foc potrivit, pe plita si din cand in cand mai completez cu apa daca a scazut!

O particularitate a acestei mancari (diferita fata de varza calita) este ca la final trebuie sa aiba sos aproape pana sus (pana la nivelul verzei).
Se mananca cu multa smantana si sos.

Pofta buna!

Reteta Gulas secuiesc a fost propusa de otilia gergely pe forum culinar.ro

Alte retete cu varza murata gasiti aici:

Costita cu varza murata,

Varza murata cu ciolan fript,

Mincare de varza murata alsaciana

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Desert rulada cu crema de mure
Bucataras.RO

Desert rulada cu crema de mure

Desert rulada cu crema de mure
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide