Gulas ardelenesc de gaina

Pulpele si aripile precum si maruntaiele de la pasare se pun intr-un vas cu 50 gr unt sau untura si cu ceapa tocata foarte subtire. Se acopera totul

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg carne de pasare
  • 3 cepe
  • 1 varf de cutit cu boia de ardei rosu
  • 50 gr unt
  • 1 pahar sos de rosii
  • 2 linguri cu vin
  • sare
  • pentru galuste:
  • 2 oua
  • 25 gr unt
  • faina
  • sare

Mod de preparare

Pulpele si aripile precum si maruntaiele de la pasare se pun intr-un vas cu 50 gr unt sau untura si cu ceapa tocata foarte subtire. Se acopera totul cu un capac si se lasa pe foc foarte mic, pana se inmoaie bine ceapa in unt. Se amesteca din cand in cand, iar cand carnea incepe sa se rumeneasca, se toarna apa cat sa o acopere, apoi se adauga boia de ardei si sosul de rosii. Se lasa totul la fiert pe foc mic pana cand carnea este fiarta. Spre sfarsitul fierberii se adauga vinul. Se prepara intre timp galustele: se freaca ouale cu untul, se adauga faina, sare si putina apa, pana cand se obtine un aluat moale. Acesta se adauga cu o lingurita in apa care fierbe. Dupa ce galustele au fiert se introduc in vasul cu mancare.


Se serveste calda.

Alte retete culinare:

Chiftele

Placinta de dovleac

Sarmale de post

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
1
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
2
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Cozonaci Babani
3
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
4
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
5
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Parteneri
Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie
Bucataras.RO

Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie

In ultima perioada de timp am mai copt ceva prajituri, nu neaparat pentru testare, ci ca sa vedem care ne place mai mult, ca...

Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide