Gulas

Spalam carnea, o scurgem, taiem picioarele in doua pe lungime. Taiem rasolul in bucati de jumatate de cm si slanina in patratele mici. Punem slanina i

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 picioare de porc
  • 60 dkg rasol de vita sau spata
  • 15 dkg slanina afumata
  • 1 ceapa rosie
  • 3 catei usturoi
  • 4 linguri de ulei
  • 1 lingura boia dulce
  • sare
  • 1 polonic chimen macinat
  • 1 lingurita pasta de ardei picanta
  • 1.1rosie
  • ardei
  • 1
  • 5 kg cartofi
  • 1 legatura patrunjel
  • Pentru galuste:
  • 1 ou
  • 10-12 dkg faina
  • Sare

Mod de preparare

Spalam carnea, o scurgem, taiem picioarele in doua pe lungime. Taiem rasolul in bucati de jumatate de cm si slanina in patratele mici. Punem slanina intr-un ceaun, turnam uleiul deasupra si prajim amestecand continuu. Curatam ceapa si usturoiul, le taiem marunt si le adaugam peste slanina, adaugam cele 2 feluri de carne, amestecand in continuare le prajim pana devin albe. Presaram boia si turnam putina apa, condimentam cu o lingurita de sare, chimen si pasta de ardei. Adaugam rosia taiata marunt si ardeiul. Acoperim si fierbem la foc mic, daca intre timp se formeaza grasime de la carne mai adaugam apa. Intre timp curatam cartofii si ii taiem in patratele mai mari, asemenea carnii. Adaugam cartofii si turnam atata apa cata supa dorim sa obtinem. Fierbem la foc mare, acoperim si fierbem mai departe la foc mic pana carnea devine moale. Daca este necesar condimentam cu frunzele de patrunjel. Intre timp amestecam ingredientele pentru galuste, oul cu faina si putina sare, framantam un aluat tare si formam galuste mici. Le presaram in supa si fierbem 2-3 minute.
Alte retete recmandate

Salata de pui

Pui cu sos

Ciulama de pui

Ostropel pui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura cu capsuni
1
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
2
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
3
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
4
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
5
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia