Este o reteta pe care am incercat-o prima oara si ne-a placut foarte mult.
Spalam cartofii bine si ii punem la fiert in apa cu sare.
Intre timp maruntim ciupercile la robot si tocam ceapa marunt.
In putin ulei punem ceapa la calit pana devine sticloasa, adaugam ciupercile, apoi carnea.
Dupa ce se albeste carnea adaugam boiaua, potrivim gustul de sare si piper,adaugam patrunjel tocat,turnam putina apa si lasam pe foc pana se evapora apa.
Scoatem amestecul de carne din tigaie cu o paleta iar in grasimea ramasa adaugam smantana si boia, amestecam si lasam sa fiarba pana se ingroasa.
Presaram frunze de patrunjel si pastram la cald.
Cand sunt cartofii fierti ii lasam sa se racoreasca, ii curatam si ii pisam ca pentru piure.
Amestecam cu ouale, faina si untul topit si framantam pana obtinem un aluat nelipicios.
Intindem aluatul, taiem patratele de cca 8x8 cm.
In mijlocul acestora punem cate o lingura din carnea tocata, adunam colturile la mijloc si formam gombotii.Ii lasam sa se odihneasca 15 minute apoi ii fierbem in apa cu sare.
Servim cald cu sosul de smantana.
Pofta buna!
Pentru ca mi-a ramas aluat am format repede niste biscuiteii si sticksuri.I-am pus in tava tapetata cu hartie de copt si i-am dat la cuptor pentru circa 10 minute. Au fost deliciosi.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoBune, gustoase, sanatoase !
Spaghete integrale cu legume si ton
Comentarii