Gisca la cuptor

Se incalzeste cuptorul la 180 grade. Se spala gisca, se sterge cu un servet. Se pipereaza si se sareaza pe dinauntru si pe dinafara si se pune la cupt

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 4-6 portii: 1 gisca(cca.4 kg)
  • sare
  • piper
  • 2 cepe
  • 2 linguri ulei
  • 3 mango
  • 2 linguri stafide
  • 1 lingurita boabe de piper verde
  • 1 lingura zahar
  • 125 ml vin alb
  • piper de Cayenne
  • 3-4 linguri amidon
  • 125 ml vin rosu dulce

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 180 grade. Se spala gisca, se sterge cu un servet. Se pipereaza si se sareaza pe dinauntru si pe dinafara si se pune la cuptor. Se fixeaza sub tava, pe un gratar, un alt vas cu grasime si 200 ml apa. Se lasa la cuptor 3 1/2-4 ore. Din cind in cind, se unge carnea cu amestecul de apa si grasime. La nevoie, se completeaza apa.
Se curata ceapa si se taie solzisori. Se incalzeste uleiul si se caleste ceapa 4 min. Se curata fructele de mango, se indeparteaza simburii si se taie bucati. Se adauga feliile de mango peste ceapa, impreuna cu stafidele, zaharul si piperul verde. Se incalzeste si se stinge cu vinul alb. Se lasasa fiarba 5 minute. Se condimenteaza cu sare, piper si piper de Cayenne.
Se scoate gisca din cuptor. Se amesteca amidonul cu vinul rosu dulce si se adauga peste sos. Se lasa sa dea in clocot si se condimenteaza dupa gust.


Gisca se poate servi cu sosul mango si cu legume asortate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Șnițele de pui - Rețeta clasică gustoasă
Bucataras.RO

Șnițele de pui - Rețeta clasică gustoasă

Cea mai bună mâncare în copilărie era șnițelul de pui pe care îl pregăteau mamele și de care nu ne...

Șnițele de pui - Rețeta clasică gustoasă
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide