Se spala gasca, apoi se sterge si i se taie varfurile aripilor. Se sareaza, se pipereaza, apoi se taie in cubulete 2 mere si 2 cepe. Se amesteca impre
Se spala gasca, apoi se sterge si i se taie varfurile aripilor. Se sareaza, se pipereaza, apoi se taie in cubulete 2 mere si 2 cepe. Se amesteca impreuna cu pelinul si se pun in interiorul gastei. Se inchide cu scobitori si se leaga cu ata. Se pune apoi gasca intr-o tava cu pieptul in jos si se introduce in cuptor, unde se lasa la copt 30 de minute, la foc mai mare, apoi la foc foarte mic, aproximativ 7 ore. Separat, se rade varza si se amesteca cu o lingurita de sare. Se prajesc in ulei 1 ceapa tocata marunt si 1 mar ras, se adauga varza si se caleste. Se adauga mirodeniile, sucul de coacaze, apoi se acopera cu un capac si se lasa la inabusit 30 de minute, la foc mediu. Se potriveste la gust de sare si piper. Se scoate gasca si se incinge cuptorul la 220 grade. Se stinge zeama din tava cu supa, apoi se strecoara, se degreseaza si se lasa la fiert. Gasca se transeaza, apoi se prajesc partile fara umplutura 6 minute.
Carnea de gasca se serveste cu varza rosie, sos si galuste. Alte retete care contin carne: Friptura de vita la cuptor Muschi de porc la cuptor Tocanita de pui
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoPentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...
Lichior de cafea cu vanilieAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii