Gasca umpluta cu ciuperci

Un preparat delicios ,plin de savoare si miros de toamna!

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Gasca umpluta cu ciuperci

Ingrediente

  • sare
  • piper
  • un boboc mare de gasca
  • 800 g ciuperci
  • o ceapa
  • o bucata costita afumata
  • 50 ml ulei
  • o rosie
  • o legatura de verdeata
  • un ou
  • pentru marinata ;ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 200 ml vin alb sau roz
  • 4 foi de dafin
  • cateva felii de facon afumat

Mod de preparare

Bobocul de gasca curatat de fulgi,parlit si spalat se curata de intestine,se lasa intreg facand o incizie doar pe burta.Se opreste pipota care se curata asi spala bine,inima si ficatul.

Se fac niste incizii pe pieptul bobocului apoi se freaca bine in interior dar si in exterior cu ulei de masline,apoi cu sare si piper si se aseaza cu pieptul in jos intr-o tava mai inalta cu capac in care punem vinul cu 200 ml de apa,un pic de sare ,ulei de masline ,foi de dafin.Punem in tava si maruntaiele apoi acoperim si lasam la frigider de seara pana a 2 a zi.

Se scoate tava din frigider,se impaneaza in fiecare crestatura de pe piept cu bucati de afumatura, se mai stropeste bobocul cu ulei de masline,se aseaza din nou in tava cu pieptiulin jos apoi se acopera tava si se da o ora la cuptor,dupa care se intoarce bobocul cu pieptul in sus si se mai da jumatate de ora la cuptor.

Intre timp pregatim umplutura calind intr-unm strop de ulei ceapa cu maruntaiele taiate bucati mici si cu restul de afumatura taiata marunt.Se adauga si ciupercile feliate ,rosia cubulete,se potriveste de sare si piper si se lasa sa scada bine apoi se da de p[e foc si adaugam verdeata si cand s-a racit un pic si oul batut.Cu aceasta umputura se umple bobocul de gasca apoi acoperim incizia cu fasii de bacon afumat,punem in tavita cu pip[tul in sus,acoperim cu capac sau folie e aluminiu si dam din nou 30 de minute in cuptor,tava fiind acoerita cu capac sau foli de aluminiu.Se scoate tava si se descopera si se mai lasa 15 minute sa se rumeneasca frumos.Se serveste pertionata,calda.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Ghiveci calugaresc de vinete
1
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
2
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
3
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
4
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca poloneza
5
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce