Gasca in aspic

Carnea de gasca este foarte sanatoasa. Pentru a prepara gasca in aspic avem nevoie de carne, zarzavat si gelatina.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 boboc de gasca sau 1 jumatate de gasca mare
  • 4 l apa
  • 1 l de vin
  • zarzavat de supa
  • 1 foaie de gelatina
  • 1 picior de porc
  • 1 tacam de pasare
  • usturoi

Mod de preparare

Carnea de gasca este foarte sanatoasa. Pentru a prepara gasca in aspic avem nevoie de carne, zarzavat si gelatina. Se pregateste pasarea ca pentru orice fel de mancare, se spala in mai multe ape reci si se pune la fiert cu multa apa. Se fierbe descoperit cu putina sare, doua ore, dupa care se pune la fiert si vinul. Daca gasca este tanara, se pune la fiert doar cu doi litri de apa si 1l de vin, daca este batrana, gasca se pune la fiert cu multa apa, pentru ca la fiert nu se mai adauga apa. Dupa doua ore de fierbere se adauga in oala zarzavatul de supa spalat. Se continua fierberea impreuna cu tacamul de pui si piciorul de porc, puse la fiert o data cu carnea de gasca. Cand carnea se desprinde de pe os, se ia oala de pe foc, se lasa sa se raceasca si se sareaza. Bucatile de carne fara os se asaza in vase mici, se acopera cu supa concentrata in care a fiert carnea, se asorteaza cu bucati de zarzavat fiert si se pun la rece pana a doua zi. Dupa gust in supa se poate adauga usturoi.


Aspicul se serveste direct in vasele in care s-a prins sau rasturnat pe o farfurie si asortat cu felii de gogosar murat sau cu o rosie bine coapta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonac Rosenkranz
1
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Cozonaci Babani
2
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
3
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
4
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
5
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Parteneri
Tarta rustica cu prune si nuci
Bucataras.RO

Tarta rustica cu prune si nuci

De sezon! Abia astept s-o prepar si in varianta sarata cu telemea de capra sau oi :) (veche ;) ) Reteta am preluat-o de la...

Tarta rustica cu prune si nuci
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide