Pentru gasca fripta la cuptor se curata gasca, se spala in mai multe ape. Se scurge bine, se sareaza si se lasa astfel sa stea o ora.
Pentru gasca fripta la cuptor se curata gasca, se spala in mai multe ape. Se scurge bine, se sareaza si se lasa astfel sa stea o ora. De obicei se taie varful aripilor si picioarele, din care se pregatesc, impreuna cu maruntaiele, piftii sau alta mancare. Se asaza intr-o tava potrivita ca marime, cu 2 — 3 linguri de apa si o lingura de untura, se da la cuptor. Se unge mereu cu sosul din tava. La inceput se lasa focul mai mic, ca sa se fragezeasca cu incetul, apoi se iuteste focul, iar curcanul se unge cu putin ulei amestecat cu rom, sau numai cu untura — nu insa cu aceea din tava — pentru ca sa se rumeneasca. Cu jumatate de ora inainte de a fi gata, nu se mai unge de loc. Un curcan potrivit de mare se tine circa doua ore si jumatate la cuptor.
Gasca fripta este taiata pe fund. Se desprind piciorul si aripa de la incheietura, iar pieptul se taie in felii subtiri, putin oblice pe cosul pieptului. Se asaza frumos pe farfurie. Se scurge grasimea din tava, sosul ramas se lasa sa dea cateva clocote cu o lingura de apa, se strecoara, se serveste in sosiera. Tot atat de gustoasa este si gasca servita rece.
Gasca fripta la cuptor se poate servi si rece. Este la fel de gustoasa.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoReteta delicioasa de Orez cu spanac, o garnitura colorata perfecta la gratar O garnitura colorata, numai buna de savurat...
Reteta delicioasa de Orez cu spanac, o garnitura colorata perfecta la gratar
Comentarii