Pasarea se curata si se spala in apa rece. Daca a fost tinuta prea mult pe flacara, se freaca usor cu malai, ca sa se albeasca. Se taie bucati si se
Pasarea se curata si se spala in apa rece. Daca a fost tinuta prea mult pe flacara, se freaca usor cu malai, ca sa se albeasca. Se taie bucati si se pune la fiert cu apa rece. O data cu carnea se fierb si maruntaiele.Castravetii se tin o ora in apa rece, se taie pe si se curata de seminte. Se spala din nou si se pun sa fiarba intr-un sos facut dintr-o ceapa tocata, calita in ulei fierbinte si stinsa cu bulion de rosii amestecat cu o cana de apa calda. Cand carnea s-a inmuiat usor, se pune alaturi de castraveti in sosul de ceapa si se continua fierberea inca o ora. Se sareaza si se parfumeaza cu marar tocat. Daca sosul nu este destul de scazut cand mancarea este gata, atunci se amesteca o lingurita de faina in sos si se fierbe impreuna cu mancarea. Din supa in care a fiert carnea se pregateste o supa alba sau o supa cu galuste de gris.
Se serveste calda.
Alte retete:
Drob ciuperci
Castraveti bulgaresti
Cartofi la cuptor
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeDe sezon! Abia astept s-o prepar si in varianta sarata cu telemea de capra sau oi :) (veche ;) ) Reteta am preluat-o de la...
Tarta rustica cu prune si nuci
Comentarii