Gasca Bismark la cuptor

1. Gasca se spala cu apa rece, se sterge cu un prosop de bucatarie si se condimenteaza inauntru cu sare si piper. 2. Varza se curata, se taie in patru

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 Gasca ( ca. 4 kg )
  • Sare
  • Piper macinat
  • Umplutura:
  • 500gr Varza alba
  • 3 Cepe
  • 40 gr. Untura de porc
  • Chimen
  • Maghiran
  • Sare
  • Piper
  • 300 gr. Carne tocata
  • 4 mere mari
  • 250 ml Vin alb
  • 300 ml Supa de pui
  • 1 lingura Ienupar
  • 2 linguri faina
  • 2-3 linguri apa rece
  • 250 gr. Castane (din cutie)
  • 1 lingura Ulei
  • 1 lingura Zahar
  • 100 ml Supa de pui

Mod de preparare

1. Gasca se spala cu apa rece, se sterge cu un prosop de bucatarie si se condimenteaza inauntru cu sare si piper.

2. Varza se curata, se taie in patru pariti si se taie marunt.

3. Cepele se curata si se taie marunt. Intr-o tigaie se pune untura, dupa ce se topeste se adauga varza si ceapa si se prajesc, se condimenteaza cu chimen, maghiran, sare si piper. Dupa ce sunt gata, se lasa sa se raceasca si se amesteca cu carnea tocata.

4. Merele se curata, se taie in bucati si se amesteca cu umplutura de mai sus( vezi 3. ). Gasca se umple cu umplutura si se coase, dupa care se pune cu partea pieptului in tava pe un gratar si se da la cuptor pe prima sina ( bara a cuptorului ) de jos.

5. In timpul prajirii, se inteapa pe dedesubt aripile si picioarele pe, pt. ca grasimea sa se poata praji. Dupa 45 de minute se scurge toata grasimea lasata de gasca, dupa care se toarna din cand in cand vinul si supa de pui. Se adauga si ienuparul si se mai lasa la prajit. Gasca se stropeste din cand in cand cu vinul si supa din tava, iar dupa aproximativ o ora si jumatate se intoarce gasca.

6. Cand gasca e gata se portioneaza si se tine la caldura. Supa si vinul din tava unde s-a prajit gasca se fierbe cu apa calda, dupa care se adauga grasimea lasata de gasca ( vezi 5. ).Faina se amesteca cu cele 2-3 linguri de apa rece si se face sosul. Se condimenteaza cu sare, piper si maghiran.

7. Castanele se scot din cutie si se lasa la scurs intr-o satita. Uleiul se pune intr-o tigaie, se incalzeste, se adauga zaharul si se lasa sa devina maro. Se adauga castanele si se intorc pe toate partile pana se imbraca toate in caramel. Se adauga supa de pui (100 ml) si se fierbe inabusite 5 minute, dupa care se servesc cu gasca si sosul.


Garnitura: Varza rosie, Galuste din cartofi.

Pofta buna!

Reteta Gasca Bismark la cuptor a fost propusa de Simona E. pe forum culinar.ro

Alte retete cu gasca gasiti aici:

Piept de gasca umplut ,

Gasca umpluta cu stafide si castane ,

Piept de gasca cu sos Cassis

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Mancare de varza cu marar

Mancare de varza cu marar

Mancare de varza cu marar
Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Mancare de cartofi delicioasa cu masline
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie
1
Retete de Pasti

Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie

Una din prajiturile care a avut mare succes pe masa de sarbatori si nu degeaba, pentru ca a fost delicioasa!

Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie
Fursecuri cale
2
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
3
Mancaruri cu cartofi

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella

Niste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
Salata de cruditati
4
Salate reci

Salata de cruditati

O salata usoara, plina de vitamine, buna atat in zilele de post cat si pentru cei care vor sa tina dieta. Este o combinatie...

Salata de cruditati
Tocanita de iepure vanat
5
Mancaruri cu vanat

Tocanita de iepure vanat

Tocanita de iepure vanat este o delicioasa reteta. Pentru a pregati aceasta mancare cu carne de vanat va trebuie circa 1 kg...

Tocanita de iepure vanat
Parteneri
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia