Se spala ficatul, se taie felii si se prajeste in unt. Feliile de ficat se scot, se racesc si se trec prin masina de tocat. Separat se freaca jumatate
Se spala ficatul, se taie felii si se prajeste in unt. Feliile de ficat se scot, se racesc si se trec prin masina de tocat. Separat se freaca jumatate din cantitatea de unt cu o ceapa tocata fin, miezul de franzela inmuiat in apa rece, verdeata tocata, sare si boia dulce de ardei. Peste aceasta crema se adauga galbenusurile, se amesteca energic in continuare pana la omogenizare, dupa care se adauga ficatul. Se fac galuste din amestec, care se pun sa fiarba in supa de legume concentrata. Cand galustele se ridica deasupra apei, se micsoreaza focul si se mai fierb un sfert de ora dupa care se adauga unt si verdeata tocata.
Se servesc cu legume sote sau pastrate in supa cu crutoane de paine prajita.
Alte retete:
Supa de galuste
Galuste de prune
Ciorba radauteana
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzFrumos rumenite, ușor crocante la exterior, dar moi și pufoase la interior și mai ales, foarte gustoase, aceste rulouri de...
Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos
Comentarii