Gaina umpluta cu orez

Se alege si se spala orezul in mai multe ape, se pune la fiert cu apa cat sa-l acopere si se lasa pana se inmoaie usor. Se scoate si se scurge, apoi

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 gaina mijlocie
  • 100 gr ciuperci
  • 1 ceasca de orez
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • sare
  • 1 ceasca supa de carne
  • 1 ceasca de ulei sau
  • 50 g de unt
  • bulion

Mod de preparare

Se alege si se spala orezul in mai multe ape, se pune la fiert cu apa cat sa-l acopere si se lasa pana se inmoaie usor. Se scoate si se scurge, apoi se pune intr-o oala cu unt, cu ciupercile curatate, spalate si tocate marunt si cu maruntaiele gainii tocate marunt. Se coloreaza amestecul cu o lingurita de bulion, se adauga sare si se pipereaza dupa gust. Cu acest amestec se umple gaina curatata si spalata in mai multe ape reci. Se pune o lingura de unt in tava de friptura, se asaza pe fundul tavii morcovul taiat rondele si ceapa taiata pestisori, iar peste legume se asaza gaina umpluta. Se acopera cu o ceasca de supa de zarzavat si se frige o ora la foc potrivit. Se intoarce cand s-a rumenit si se mai frige pana cand carnea este moale. Se scoate cand este gata iar sosul in care s-a facut se serveste turnat fierbinte peste bucatile de carne.

Se serveste calda, taiata felii, alaturi de umplutura si salata de sezon.

Alte retete care contin carne:

Pulpe de curcan umplute

Pui cu smantana si ciuperci

Tochitura din maruntaie de pui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos
Bucataras.RO

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos

Frumos rumenite, ușor crocante la exterior, dar moi și pufoase la interior și mai ales, foarte gustoase, aceste rulouri de...

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide