Gaina umpluta

Gaina se curata de fulgi, se goleste de intestine si de maruntaie, apoi se tine pe flacara mare ca sa se parleasca puful. Se freaca usor cu malai, se

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 gaina mijlocie
  • 200 gr carne tocata
  • 1 ou
  • sare
  • piper macinat
  • maruntaie de gaina
  • 1 felie de paine
  • 1 lingura de unt
  • verdeata tocata

Mod de preparare

Gaina se curata de fulgi, se goleste de intestine si de maruntaie, apoi se tine pe flacara mare ca sa se parleasca puful. Se freaca usor cu malai, se spala in mai multe ape reci si se sareaza usor. Se lasa pe o farfurie, timp in care se pregateste umplutura. Se amesteca carnea tocata cu maruntaiele taiate marunt cu un cutit ascutit, se pune deasupra amestecului verdeata tocata, un ou si o felie de paine faramitata bine. Amestecul se sareaza si se pipereaza dupa gust, apoi se omogenizeaza si se pune astfel pregatit in golul lasat de maruntaie. Se coase gaina si se pune intr-o tava de friptura cu o ceasca de apa, dupa ce a fost unsa cu unt cald. Se frige la loc potrivit o ora, dupa care se intoarce si se continua frigerea. Se scoate cand s-a rumenit si se serveste calda, taiata bucati potrivit de mari langa care se pun si felii de umplutura.
Se serveste cu garnitura de cartofi prajiti si salata de sezon.

Alte retete culinare:

Pulpe de pui cu cartofi la cuptor

Friptura de pui

Gratar de porc cu vinete coapte

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Mancare de varza cu marar

Mancare de varza cu marar

Mancare de varza cu marar
Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Mancare de cartofi delicioasa cu masline
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie
1
Retete de Pasti

Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie

Una din prajiturile care a avut mare succes pe masa de sarbatori si nu degeaba, pentru ca a fost delicioasa!

Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie
Prajitura Tosca
2
Prajituri

Prajitura Tosca

Sunt sigura ca ai auzit de urmatorul desert si iti voi arata pas cu pas cum se prepara. Chiar daca are mai multe etape de...

Prajitura Tosca
Cornulete de post
3
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Cornulete de post

Cornulete de post este o reteta de prajituri care poate fi pregatita si in post, dar si in preioadele de peste an. Este o...

Cornulete de post
Negresa cu branza si cirese
4
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
5
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Parteneri
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia