Gaina se curata de fulgi si de pene, se goleste de intestine si de maruntaie dupa care se parleste pe flacara mare. Se freaca usor cu malai, umbland c
Gaina se curata de fulgi si de pene, se goleste de intestine si de maruntaie dupa care se parleste pe flacara mare. Se freaca usor cu malai, umbland cuatentie ca sa nu se rupa pielea, apoi se spala in mai multe ape reci. Se taie bucati si se sareaza. Se lasa putin sa stea, dupa care se pun bucatile intr-o oala emailata, in ulei fierbinte. Se intoarce carnea des, ca sa nu se arda. Se scoale pe farfurie, iar in uleiul ramas se pun cepele tocate marunt si usturoi dupa gust, tocat de asemenea marunt. Cand ceapa devine sticloasa, se stinge cu sos de rosii, se adauga o foaie de dafin, putin piper boabe si sarea necesara. In sosul obtinut se pun bucatile de carne, se acopera vasul si se lasa sa fiarba inabusit o ora. Se adauga vinul, se mai lasa sa fiarba un sfert de ora, dupa care se ia de pe foc.
Mancarea se serveste calda, cu garnitura de cartofi fierti cu unt.
Alte retete care contin carne:
Ardei umpluti
Tocanita de pui
Tocanita de pipote cu inimi
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzFrumos rumenite, ușor crocante la exterior, dar moi și pufoase la interior și mai ales, foarte gustoase, aceste rulouri de...
Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos
Comentarii