Friptura vanatoreasca de vita

Pentru friptura vanatoreasca de vita carnea se spala si se sareaza. Costita se taie fasii de 2-3 cm. Ceapa, morcovii si telina se curata, se spala si se taie felii.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • muschi de vita - 600 g
  • ulei - 100 ml
  • morcovi - 100 g
  • telina radacina - 100 g
  • ceapa - 50 g
  • faina - 30 g
  • zahar - 10 g
  • mustar - 30 g
  • foi de dafin - 3 g
  • costita afumata - 100 g
  • macaroane - 100 g
  • unt - 50 g
  • cascaval - 100 g 1
  • 1/2 cub MAGGI de vita
  • vin alb - 50 ml
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru friptura vanatoreasca de vita carnea se spala si se sareaza. Costita se taie fasii de 2-3 cm. Ceapa, morcovii si telina se curata, se spala si se taie felii. Macaroanele se rup, se introduc in apa clocotita cu sare, se fierb, se trec prin jet de apa rece. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Carnea se impaneaza cu costita, se inabusa la cuptor in ulei cu 100 ml apa, impreuna cu ceapa, morcovi, un cub si jumatate MAGGI, telina si foi de dafin, adaugand treptat 700 ml apa fiarta. Cand carnea este inabusita se scoate in alt vas, se raceste si se portioneaza. in sosul ramas se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, mustar, piper, sare si se continua fierberea cca 15 minute. Se paseaza sosul peste carne, se adauga zahar si se continua fierberea cca 10 minute. Spre sfarsit, se adauga vin.

Friptura vanatoreasca de vita se serveste calda, cu garnitura de macaroane, cascaval ras si unt topit deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa crema de morcovi
1
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
2
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
3
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
4
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
5
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia